Canadienii de la Euro Sun l-au recrutat pe consilierul președintelui ANRM pentru poziția de director relații publice

Canadienii de la Euro Sun l-au recrutat pe consilierul președintelui ANRM pentru poziția de director relații publice
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 aug 2017

Canadienii de la Euro Sun Mining (fosta Carpathian Gold), proprietarii proiectului aurifer de la Rovina, județul Hunedoara, l-au recrutat pentru funcția de director de relații publice pe Eugen Popițiu, fost consilier al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) și fost consilier al ministrului Energiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Popițiu, absolvent al Facultății de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității din Bologna, a fost numit în funcția de consilier al președintelui ANRM în ianuarie 2016. Anterior, în 2014, el a fost consilier al ministrului Energiei, după care a preluat poziția de consilier pentru petrol și energie în cadrul ministerului.

“Având în vedere experiența sa la ANRM și la Guvernul României, Popițiu este perfect calificat pentru companie, în condițiile în care Euro Sun Mining vrea să sporească vizibilitatea companiei și a proiectului de la Rovina”, spune Scott Moore, președintele și directorul general al companiei canadiene.

Cât câștigă șefii proiectului minier Roșia Montană, aflat în litigiu. Salariile CEO-ului și directorului comercial Gabriel Resources au fost majorate anul acesta CITEȘTE ȘI Cât câștigă șefii proiectului minier Roșia Montană, aflat în litigiu. Salariile CEO-ului și directorului comercial Gabriel Resources au fost majorate anul acesta

Popițiu își va prelua noile atribuții pe 1 septembrie.

Euro Sun, prin subsidiara Samax România, este unicul proprietar al proiectului de la Rovina. În mai 2015, ANRM a acordat companiei o licență de exploatare a aurului de la Rovina pentru o perioadă de 20 de ani, care a fost aprobată recent de Guvern, fiind în curs de ratificare la ministerele competente.

Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea cel mai mare din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru.

Mina de la Rovina se află la 17 kilometri de concesiunea minieră Certej, deținută de canadienii de la Eldorado Gold, și la aproximativ 20 kilometri de Roșia Montană, proiect dezvoltat tot de o companie canadiană - Gabriel Resources.

În aprilie, Euro Sun a anunțat că noi teste metalurgice la Rovina, ce nu implică utilizarea cianurilor, au indicat creșterea ratei de recuperare a aurului de la 72% la 82%, în timp ce gradul de recuperare a cuprului variază între 86,9% și 88,9%.

Potrivit lui Moore, dezvoltarea proiectului de la Rovina va oferi României beneficii economice substanțiale și va crea locuri de muncă stabile și bine plătite.

În paralel, canadienii continuă prospectarea perimetrului aurifer Stănija, situat la aproximativ 3 kilometri est de Rovina, pentru care au obținut de la ANRM o licență de explorare pe trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro sun mining
eugen popitiu
director relatii publice
anrm
consilier