Cât câștigă șeful singurului petrolist din Marea Neagră care a decis să înceapă exploatarea

Cât câștigă șeful singurului petrolist din Marea Neagră care a decis să înceapă exploatarea
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 10 feb 2020

Canadianul Mark Beacom a fost reconfirmat la finalul anului trecut în funcția de director general al companiei petroliere Black Sea Oil&Gas, deținută de grupul american de asset management Carlyle, singurul concesionar de perimetre de gaze naturale din Marea Neagră care a luat până în prezent decizia finală de a investi în offshore-ul românesc și care preconizează să demareze anul viitor producția de gaze pe concesiunea Midia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reconfirmarea lui Beacon a fost făcută de către Consiliul de Administrație al Black Sea Oil&Gas (BSOG), format din Ana Maria Mihăescu, fost director regional al International Financial Corporation (IFC) din cadrul Băncii Mondiale pentru România, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Moldova, Polonia, Slovacia, în prezent membru în CA-urile Raiffeisen Bank și Medlife, consultantul, auditorul și evaluatorul financiar Irina Anca Bolomey, precum și Beacom însuși, care s-a abținut de la vot.

Cu aceeași ocazie, a fost stabilită remunerația de bază netă a lui Mark Beacom ca director general al BSOG, în valoare anuală de 338.031 dolari canadieni (circa 232.000 euro pe an, respectiv peste 19.000 euro pe lună). Ulterior, în ianuarie, acționarii companiei au decis ca cuantumul maxim al remunerației de bază nete a directorului general să fie de 450.000 dolari canadieni

Clienții băncilor pentru locuințe, urmăriți a doua oară de ghinionul moțiunilor de cenzură. Proiectul OUG care i-ar exonera de restituirea primelor de stat încasate în trecut nu mai poate fi aprobat de guvern marți CITEȘTE ȘI Clienții băncilor pentru locuințe, urmăriți a doua oară de ghinionul moțiunilor de cenzură. Proiectul OUG care i-ar exonera de restituirea primelor de stat încasate în trecut nu mai poate fi aprobat de guvern marți

În plus, Beacom va mai avea dreptul la un "bonus discreționar de sfârșit de an", în valoare de până la 50% din valoarea remunerației nete de bază, iar compania îi va acoperi cheltuielile cu transportul, relocarea, locuința și asigurarea medicală. Tot ca beneficiu suplimentar, BSOG îi va asigura directorului general "participarea într-un plan de co-investiții personale". 

Beacom a negociat și semnat contractul de mandat ca director general cu Eric Faillenet, director la Carlyle International Energy Partners din cadrul grupului-mamă al BSOG.

Mark Beacom a declarat recent pentru Profit.ro că preconizează că producția în perimetrul Midia (MGD) va începe în prima jumătate a anului viitor, însă a avertizat totodată că, dacă până la acel moment nu va fi modificată Legea offshore, BSOG poate deschide o acțiune juridică împotriva statului român.

BRD și Adela Jansen, directorul de HR, se despart \ CITEȘTE ȘI BRD și Adela Jansen, directorul de HR, se despart "amiabil" după autodenunțul făcut la Parchet pentru cadouri și bani oferiți unor funcționari CNAS. Jansen iese și din conducerea Coaliției pentru Dezvoltarea României

În februarie anul trecut, BSOG a dat undă verde investiției în gazele din Marea Neagră, la câteva zile după ce se plângea de noile taxe din România.

Șeful BSOG a mai spus că firma este interesată de orice oportunitate de extindere în regiunea Mării Negre, cu precădere de acelea la care poate utiliza infrastructura pe care o construiește pentru actualul său proiect Midia. Beacom a făcut această declarație răspunzând unei întrebări referitoare la un posibil interes al companiei pe care o conduce în achiziționarea participației ExxonMobil în perimetrul Neptun Deeep.

Black Sea Oil & Gas SRL, deținută de Carlyle International Energy Partners și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este o companie independentă de petrol și gaze cu sediul în România care desfășoară operațiuni de explorare, dezvoltare și exploatare a resurselor convenționale de țiței și gaze naturale. În prezent, portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime și XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, în care BSOG deține o participație de 65% și calitatea de operator.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark beacon bsog
black sea oil&gas midia
decizia finala investitie midia bsog
modificare legea offshore
gaze naturale marea neagra
bsog carlyle