Cererea de petrol va fi afectată de noile restricții impuse în Europa

Cererea de petrol va fi afectată de noile restricții impuse în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2020

Noile restricții impuse în Europa pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) vor reduce perspectivele privind cererea de petrol pe plan global, a declarat luni, pentru Reuters, Keisuke Sadamori, șeful Departamentului de piețe energetice din cadrul Agenției Internaționale a Energiei (IEA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totuși, impactul va fi mai puțin sever decât în urma restricțiilor impuse în martie, a apreciat oficialul IEA.

"Mare parte din Europa se confruntă cu măsuri de izolare. Acestea cu siguranță vor avea un impact negativ asupra cererii de petrol. Cu certitudine ne așteptăm ca de data aceasta impactul să fie mai redus decât la precedentele restricții. De data aceasta școlile sunt deschise și unele magazine la fel", a afirmat Keisuke Sadamori, potrivit Agerpres.

Prețul benzinei în România este cu 25% mai mic decât media europeană CITEȘTE ȘI Prețul benzinei în România este cu 25% mai mic decât media europeană

Prețul barilului de petrol Brent s-a stabilizat în jur de 40 de dolari, dar temerile privind reducerea cererii persistă, iar piețele urmăresc evoluția din SUA, după anunțul președintelui american în exercițiu Donald Trump referitor la obiecțiile juridice legate de vot.

Mass media din SUA l-au anunțat drept câștigător al alegerilor din 3 noiembrie pe Joe Biden, cu 273 de mari electori, grație succesului înregistrat în statul-cheie Pennsylvania. Biden ar urma să devină cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

"Industria petrolului și a gazelor, în special în SUA, așteaptă cu un interes ridicat evoluțiile din SUA. Dacă Partidul Democrat are planuri pentru o transformare radicală, către surse de energie cu emisii reduse de carbon, și dacă Partidul Republican își menține majoritatea în Senat, vor exista obstacole în adoptarea legislației. Per total, trebuie să așteptăm rezultatele finale", a afirmat Keisuke Sadamori.

Măsurile de izolare introduse pentru a ține sub control răspândirea virusului au afectat în mod deosebit piața petrolieră, unde prețurile s-au prăbușit și au dus la acumularea unor stocuri mari de petrol și combustibili la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
restrictii