Cererea globală de petrol va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până la finalul lui 2022

Cererea globală de petrol va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până la finalul lui 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2022

Secretarul general ales al Organizației Statelor Exportatoare de Petrol a declarat, luni, că cererea globală de petrol ar trebui să revină la nivelul de dinaintea pandemiei până la finalul lui 2022, a informat canalul de știri Al Arabiya, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Haitham al-Ghais, fost guvernator OPEC pentru Kuwait în perioada 2017 - iunie 2021, va fi de la 1 august 2022 secretarul general al OPEC, în locul nigerianului Mohamed Barkindo, al cărui mandat expiră la finele lunii iulie 2022. Mandatul lui Haitham al-Ghais va fi de cel puțin trei ani, a precizat OPEC.

CONFIRMARE România a reînceput să importe gaz din Ucraina și Ungaria. Intrările din Bulgaria au scăzut considerabil CITEȘTE ȘI CONFIRMARE România a reînceput să importe gaz din Ucraina și Ungaria. Intrările din Bulgaria au scăzut considerabil

Haitham al-Ghais a declarat că grupul OPEC+ (compus din Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și alți mari producători) este importantă pentru stabilitatea și echilibrul pieței petrolului, scrie Agerpres.

Marți, la Viena, grupul celor 23 de mari producători de petrol va discuta strategia de producție pentru următoarele luni, analiștii apreciind că decizia va fi de continuare a actualelor politici de extracție a țițeiului, ceea ce implică majorarea producției cu 400.000 de barili pe zi (bpd) din februarie.

Creșterile privind oferta petrolieră a OPEC+ se adaugă eliberării de rezerve strategice anunțată de SUA la finele lunii noiembrie și unor măsuri similare în China, India, Japonia, Coreea de Sud și Marea Britanie, cu un total de circa 70 milioane barili.

OPEC se așteaptă în 2022 la o creștere a cererii globale de petrol cu 4,15 milioane de barili pe zi, până la 100,8 milioane bpd, peste nivelul din 2019.

Prețul barilului de petrol Brent, de referință în Europa, s-a apreciat în 2021 cu 52% și a încheiat anul la 77,78 dolari, în timp ce prețul petrolului intermediar Texas a crescut cu 55%, la 75,21 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pandemie