Colonial Pipeline a plătit hackerilor o răscumpărare în valoare de cinci milioane de dolari, dezvăluie presa americană

Colonial Pipeline a plătit hackerilor o răscumpărare în valoare de cinci milioane de dolari, dezvăluie presa americană
scris 14 mai 2021

Colonial Pipeline a plătit o răscumpărare în valoare de cinci milioane de dolari hackerilor care au obligat-o să închidă cel mai mare oleoduct de produse rafinate din țară, în schimbul unor instrumente de decriptare care i-au permis să deblocheze sistemele informatice atacate, potrivit Bloomberg, ABC News, și The Wall Street Journal (WSJ), relatează AFP.

Colonial Pipeline anunța miercuri că-și reia activitatea, în timp ce benzinării din sudul și estul Statelor Unite erau afectat de penurii de beniznă, scrie News.ro.

Însă societatea a dezmințit că a plătit vreo răscumpărare hackerilor.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Atacul i-a paralizat rețeaua de oleoducte începând de vinerea trecută - în cel mai important atac informatic vizând o infrastructură de pe teritoriul Statelor Unite.

Rețeaua de conducte - de 8.000 de kilometri - a Colonial Pipeline deservește toată coasta americană. Ea transportă 45% din benzină, diesel și kerosen de la rafinării de la Golful New Mexic la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
colonial pipeline
hackeri