Complexul Energetic Oltenia estimează un profit brut mai mic de trei ori față de 2017

Complexul Energetic Oltenia estimează un profit brut mai mic de trei ori față de 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2018

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, estimează pentru acest an un profit brut de 70,2 milioane lei, mai mic de aproape trei ori față de 2017. Compania preconizează totodată că numărul mediu de salariați pentru acest an va scădea de la 13.760 persoane la 13.165 persoane, respectiv cu 4,3%, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli publicat în dezbatere de Ministerul Energiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul 2017 cu un profit brut estimat de circa 200 milioane lei, scrie News.ro.

De asemenea, veniturile totale estimate se ridică la 4,37 miliarde lei, în timp ce investițiile planificate sunt în sumă de 810 milioane lei.

”Propunerea de buget se bazează pe producția de 15 TWh energie electrică produsă, din care 12,7 TWh energie electrică livrată netă și 22,2 milioane tone producție proprie cărbune”, mai arată documentul.

VIDEO Huawei vrea să lanseze un smartphone compatibil cu tehnologia Blockchain CITEȘTE ȘI VIDEO Huawei vrea să lanseze un smartphone compatibil cu tehnologia Blockchain

În plus, numărul mediu de salariați pentru acest an va scădea cu peste 4%. Aici intră atât angajații care vor fi disponibilizați, cât și cei care se vor pensiona.

”La fundamentarea cheltuielilor cu personalul s-a avut în vedere eficientizarea activității societății prin aplicarea unor măsuri de reducere a numărului de personal, astfel: reducerea cu 200 de salariați în anul 2018, atât din activitatea de exploatare a cărbunelui prin închiderea sau restrângerea activității de exploatare a cărbunelui în subteran, cât și din activitatea de producere de energie”, se menționează în proiectul de buget.

Reducerea numărului de personal se efectuează prin aplicarea unui program de concedieri colective, program care presupune măsuri de protecție socială prin acordarea de plăți compensatorii, indemnizație de șomaj și venit de completare.

Pentru acest an, societatea  prevede plăți restante în sumă de 3,37 milioane lei și și-a bugetat la finalul anului creanțe restante în sumă totală de 779,79 milioane lei, fiind în scădere față de preliminatul anului 2017 cu 1,8%.

În 2016, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei.

Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei.

Complexul Energetic Oltenia a realizat anul trecut o producție de 15 TWh energie electrică, însemnând în medie 24% din producția totală de energie a României. Față de anul anterior, producția de energie a companiei a crescut cu peste 11%. În anul 2016, CE Oltenia a realizat o producție de energie electrică de 13,5 TWh.

De asemenea, producția de cărbune realizată anul trecut de CE Oltenia a fost de peste 22,5 milioane tone, în creștere cu circa 11,5% față de anul 2016, cele mai mari livrări de lignit înregistrându-se de la exploatările miniere EMC Roșia-Rovinari, EMC Motru și EMC Jilt.

Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei deține 77,15% din acțiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acțiuni. Restul acțiunilor aparțin Electrocentrale Grup (0,84%) și Societății pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia