CONFIRMARE Gigantul mondial al tradingului de mărfuri Trafigura a primit licență românească de furnizor de gaze de la ANRE

CONFIRMARE Gigantul mondial al tradingului de mărfuri Trafigura a primit licență românească de furnizor de gaze de la ANRE
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 30 mar 2018

Grupul Trafigura, cel mai mare trader de metale și al doilea mare trader de petrol la nivel global, după Vitol, a obținut, joi, licență de furnizare a gazelor naturale pe piața românească de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Licența a fost acordată subsidiarei românești a grupului, Trafigura Trading SRL, înființată la începutul lunii februarie, după cum a relatat în exclusivitate Profit.ro.

Trafigura are sediul central în Singapore și a avut anul trecut venituri de 136 miliarde dolari și un profit de 2,2 miliarde dolari, cu aproape 4.000 de angajați în 62 de birouri din 35 de țări.

Isărescu despre presiunile de creștere a dobânzii: Suntem între ciocan și nicovală. Dacă politica fiscală nu o ajută pe cea monetară, BNR n-are altă soluție decât să majoreze și mai mult ratele dobânzilor CITEȘTE ȘI Isărescu despre presiunile de creștere a dobânzii: Suntem între ciocan și nicovală. Dacă politica fiscală nu o ajută pe cea monetară, BNR n-are altă soluție decât să majoreze și mai mult ratele dobânzilor

Trafigura este cunoscută la nivel global în special pentru volumul ridicat de metale și petrol tranzacționat. Comerțul cu gaze naturale este o direcție relativ nouă a business-ului trader-ului asiatic, axată pe SUA și Europa, cu sedii deja înființate în Houston, Geneva și Kiev.

Potrivit raportului companiei pe 2017, în Europa, piața gazelor se află în plin proces de reformare, caracterizat de crearea unor noi terminale GNL, îmbunătățirea interconectivității și liberalizarea piețelor din țările din Europa de Est, precum Ucraina.

"Am devenit primul trader internațional care a deschis un birou la Kiev pentru a sprijini creșterea business-ului nostru în regiune. Per total volumul gazelor naturale tranzacționate de Trafigura a crescut la 7,9 milioane de tone metrice echivalent petrol în 2017”, se prezintă compania.

În SUA, susține Trafigura, dinamica pieței de gaze s-a schimbat considerabil în ultimul an, determinată de creșterea producției de gaze de șist, de urcarea exporturilor de gaz natural lichefiat (GNL), de apariția unei noi rute de export de gaze pe uscat către Mexic și de piața aflată într-un proces de dereglementare. De altfel, numai după primul an de funcționare, Trafigura a devenit unul dintre cei mai importanți actori de pe pe piața de gaze din Texas.

Alexander Adamescu, arestat la Londra pentru falsificarea unor documente prezentate în timpul procedurii de extrădare CITEȘTE ȘI Alexander Adamescu, arestat la Londra pentru falsificarea unor documente prezentate în timpul procedurii de extrădare

Potrivit prezentării de pe site-ul companiei, Trafigura are ca obiective transferul fizic al mărfurilor din zonele în cele în care există cerere pentru acestea, stocarea mărfurilor fizice în momente cu surplus pe piață și eliberarea stocurilor la momentul majorării cererii și procesarea mărfurilor fizice pentru a le modifica calitatea sau gradul conform specificațiilor clientului.

În plus, Trafigura este și un important investitor în infrastructură. “Investim în porturi, terminale și logistică pentru a ne îmbunătăți activitățile de tranzacționare fizică. Construim depozite și spații de depozitare, operăm flote de camioane și barje, cumpărăm nave și dezvoltăm mine pentru fluidiza fluxul comercial”, se precizează pe site-ul companiei.

Pe piața românească, Trafigura s-a arătat interesată în 2013 de achiziționarea Cupru Min, dar în cele din urmă a renunțat. Anul trecut a depus, în primă fază, cea mai bună ofertă pentru comercializarea concentratului de cupru de la Cupru Min, însă reprezentanții companiei românești au solicitat oferte îmbunătățite, cea mai mare valoare pentru concentratul de cupru fiind prezentată de compania chineză Merlion Resources Holding Limited cu sediul în Hong Kong.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafigura
gaze naturale
trafigura trading
anre
furnizare gaze naturale
pret gaze naturale