După ce a sesizat CSAT, Iulian Iancu cere și Consiliul Concurenței, și ANRE să investigheze liberalizarea pieței gazelor

După ce a sesizat CSAT, Iulian Iancu cere și Consiliul Concurenței, și ANRE să investigheze liberalizarea pieței gazelor
scris 2 nov 2017

Comisia parlamentară de anchetă a activității Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) va solicita Consiliului Concurenței și ANRE realizarea unei investigații pe piața gazelor.

Potrivit președintelui comisiei, social-democratul Iulian Iancu, cele două instituții ar trebui să decidă dacă, în urma liberalizării pieței gazelor la producători, produsă la 1 aprilie, prin intrarea în vigoare a OUG 64,producătorii au practicat “prețuri corecte”.

'Vrem să vedem care a fost modul în care producătorii au stabilit prețul în anul 2017, ce argumente au avut, ce instrumente de piață au fost folosite pentru tranzacțiile de gaze, precum și dacă prețul este corect, competitiv și bazat pe regulile stabilite de ANRE', a spus afirmat Iancu, citat de Agerpress.

VIDEO Iulian Iancu: România se află în plin război economic european. Miza: gazele naturale ale României CITEȘTE ȘI VIDEO Iulian Iancu: România se află în plin război economic european. Miza: gazele naturale ale României

De altfel, Iulian Iancu a redactat o adresă, în nume personal, și către Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pe tema eliminării restricțiilor la exportul de gaze și a liberalizării prețurilor la producători, avizate prin OUG 64 de Guvernul Cioloș, măsuri care, în opinia sa pun în pericol securitatea națională a României.

Miercuri, într-o intervenție televizată, Iulian Iancu a afirmat că România se află în plin război economic cu alte state membre UE și chiar cu Comisia Europeană, care impune ca în criză, în vârf de consum, statul român să-și sacrifice industria pentru a-și ajuta vecinii.

Decizia Comisiei de anchetă ANRE de a solicita o investigație pe piața gazelor a fost luată la sfârșitul unei ședințe în care au fost audiați reprezentanții companiilor distribuitoare de energie electrică și Transelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
gaze
anchetă
anre
consiliul concurenței