EDP Renewables cumpără 91% din Sunseap, al patrulea cel mai mare operator de energie solară din Asia de Sud-Est

EDP Renewables cumpără 91% din Sunseap, al patrulea cel mai mare operator de energie solară din Asia de Sud-Est
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2022

EDP Renewables, al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume, a anunțat că achiziționează o participație de 91% la Sunseap, cel mai mare operator de energie solară distribuită și al patrulea cel mai mare operator de energie solară din Asia de Sud-Est. Tranzacția se ridică la 1,1 miliarde dolari singaporezi. EDPR a declarat că intenționează să implementeze până la 10 miliarde dolari singaporezi până în 2030, și să înființeze un important hub de energie curată cu sediul în Singapore, pentru regiunea APAC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”EDP Renewables (Euronext: EDPR), al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume, a anunțat că au fost îndeplinite toate condițiile de reglementare în curs pentru acordul la care s-a ajuns în noiembrie, de a achiziționa o participație de 91% la Sunseap, cel mai mare operator de energie solară distribuită și al patrulea cel mai mare operator de energie solară din Asia de Sud-Est”, anunță compania.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Această achiziție permite EDPR să asigure o acoperire cu adevărat globală și să abordeze baza sa de clienți globală în creștere, diversificând în același timp sursele de creștere și permițând expunerea la sisteme de reglementare și medii de resurse suplimentare de înaltă calitate, scrie News.ro.

În plus, în urma încheierii acordului său de 1,1 miliarde dolari singaporezi cu Sunseap astăzi, EDPR a declarat că intenționează să investească 10 miliarde dolari singaporezi până în 2030, și să creeze un hub de energie curată lider în industrie pentru regiunea APAC din Singapore.

”Aceste investiții sunt în concordanță cu strategia companiei pentru regiunea Asia-Pacific în general, aceasta fiind piața de energie regenerabilă cu cea mai rapidă creștere din lume, reprezentând 55% din adaosurile de capacitate globală în acest deceniu, energia solară reprezentând 65% din creștere. Achiziția va echilibra potențialul sinergic generat de expertiza la scară largă a EDPR, împreună cu cunoștințele regionale ale Sunseap și istoricul solid al directoratului general. În deplină conformitate cu această logică, fondatorii Sunseap vor face parte din echipa de top management a regiunii care va conduce afacerea”, mai arată compania.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

EDPR și Sunseap se vor angaja în proiecte de energie regenerabilă în regiunea Asia-Pacific, în special proiecte solare și eoliene. Vor exista, de asemenea, oportunități de cooperare în ceea ce privește stocarea energiei și hidrogenul verde, printre altele. EDPR are acum acces la piețe cu o creștere a surselor regenerabile de energie de peste 120 GW/an, reprezentând aproximativ 75% din creșterea globală preconizată (2020-2030).

Închiderea acestei tranzacții va permite EDPR să stabilească un sediu pentru regiunea Asia-Pacific prin Sunseap, cu un portofoliu considerabil, de aproape 10 GW de proiecte regenerabile în diferite stadii de dezvoltare și o echipă cu experiență de peste 600 de angajați răspândiți pe 9 piețe.

“Sunseap, împreună cu expertiza complementară a EDPR, este acum mai bine echipată pentru a stimula tranziția energetică și a atenua schimbările climatice pentru întreaga regiune APAC, promovând sustenabilitatea ca motor-cheie pentru creștere economică și locuri de muncă verzi și contribuind la ecosistemul singaporez de energie curată”, spune Miguel Stilwell d'Andrade, CEO al EDP și EDPR.

În Singapore, impulsul de a face energia regenerabilă mai accesibilă locuințelor și întreprinderilor a luat amploare odată cu prezentarea Planului verde singaporez 2030, o mișcare la nivel național care se angajează într-un viitor cu emisii zero de carbon.

“Suntem foarte mulțumiți de încheierea acestui acord cu Sunseap. Regiunea Asia-Pacific este o piață strategică pentru noi în direcția poziționării globale a EDPR, cu o cerere ridicată și un potențial de creștere în sectorul energiei regenerabile. Sunseap va deveni, fără îndoială, o pârghie cheie de creștere pentru EDP, a cărei prezență în regiune va stimula, la rândul său, dezvoltarea economică locală”, spune Pedro Vasconcelos, COO APAC EDPR.

Consiliul pentru Dezvoltare Economică (EDB) din Singapore, care își propune să consolideze poziția țării ca centru global pentru afaceri, inovare și talente, a jucat un rol esențial în reunirea ambelor părți.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

“Energia regenerabilă este esențială pentru Singapore și companiile din regiunea Asia-Pacific pentru a ne atinge ambițiile net zero. Sunseap a găsit oportunități de a conduce inovația și noi modele de afaceri în panouri solare rooftop și în panouri solare plutitoare offshore. Investițiile EDPR în Sunseap vor stimula eforturile Singapore de a accelera tranziția energetică a regiunii prin dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă, finanțare ecologică și comercializarea carbonului, creând în același timp noi locuri de muncă pentru singaporezi în lanțul valoric solar și eolian”, afirmă Jacqueline Poh, director general al EDB.

Cererea de energie regenerabilă în Asia Pacific continuă să crească, în principal datorită unei creșteri semnificative a noilor proiecte în China, India și Australia. Investițiile în surse regenerabile din regiune s-ar putea dubla până la 1,3 trilioane de dolari până în 2030, potrivit grupului global de cercetare și consultanță în domeniul energiei Wood Mackenzie.

EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider mondial în sectorul energiei din surse regenerabile și al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume. Cu o dezvoltare certă, active de primă clasă și capacitate operațională de lider de piață, EDPR a cunoscut o dezvoltare excepțională în ultimii ani și este prezentă pe 26 piețe internaționale din Europa, America Latină, America de Nord și Asia.

Sunseap Group este un dezvoltator de sisteme de energie solară, proprietar, și operator în Singapore, cu o conductă de aproape 10 GWac de proiecte de energie solară în Asia. Sistemele sale de energie solară pot fi găsite pe mai mult de 3.000 de clădiri din Singapore, inclusiv locuințe publice, precum și clădiri comerciale și industriale.

Sunseap operează, de asemenea, în diferite teritorii din Asia Pacific, inclusiv Vietnam, Cambodgia, China, Taiwan, Japonia, Thailanda și Malaezia.

viewscnt
Afla mai multe despre
edp renewables
sunseap
energie solară