Endesa a investit 35 de milioane de euro în construcția unei centrale fotovoltaice de aproape 50 MW în Spania

Endesa a investit 35 de milioane de euro în construcția unei centrale fotovoltaice de aproape 50 MW în Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2020

Endesa, prin filiala sa de generare a energiei din surse regenerabile Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcția centralei fotovoltaice Augusto, situate în Badajoz, în provincia Extremadura, cu o capacitate de 49,91 MW, investițe de 35 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Endesa, prin filiala sa de generare a energiei din surse regenerabile Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcția centralei fotovoltaice Augusto, situate în Badajoz, în provincia Extremadura. Centrala fotovoltaică, cu o capacitate de 49,91 MW, în care Endesa a investit 35 de milioane de euro, a fost construită în timp record, respectând măsuri stricte sanitare și de siguranță, chiar și în cele mai dificile perioade ale pandemiei de coronavirus.

China raționalizează energia electrică pe fondul penuriei de cărbune CITEȘTE ȘI China raționalizează energia electrică pe fondul penuriei de cărbune

Pentru construirea centralei care, conform estimărilor, va genera aproximativ 100,45 GWh pe an, echivalentul consumului cumulat din orașe precum Merida și Almendralejo, au fost făcute peste 300 de angajări, 70% provenind din Extremadura. Având în vedere contextul pandemic și recomandările autorităților, au fost implementate protocoale stricte de siguranță pentru a proteja angajații, precum și comunitățile din zona în care este instalată centrala”, a informat compania.

Augusto nu va fi singura centrală pe care Endesa o dezvoltă în Extremadura prin intermediul filialei sale EGPE. Compania solicit dezvoltarea a încă 15 proiecte fotovoltaice în regiune pentru un total de 1.150 MW.

Aceste centrale se adaugă celor șase lansate de Endesa în noiembrie 2019, care totalizează 252 MW și reprezintă o investiție totală de 200 de milioane de euro. Datorită acestor facilități ale Endesa, comunitatea din Extremadura a reușit să producă cu 117% mai multă energie regenerabilă anul trecut decât anul anterior.

Endesa operează în Spania, prin intermediul EGPE, proiecte cu o capacitate de peste 7.626 MW de energie din surse regenerabile care includ: 4.711 MW din hidrocentrale convenționale; 2.362 MW din centrale eoliene, 471 MW din centrale solare, 79 MW din mini-hidrocentrale și 3 MW din alte surse regenerabile

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei  verzi, cu o capacitate instalată de 47 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

viewscnt
Afla mai multe despre
endesa
centrala fotovoltaica