Enel Green Power extinde un parc eolian din Kansas, SUA, cu aproape 200 MW, investiție de 281 milioane de dolari

Enel Green Power extinde un parc eolian din Kansas, SUA, cu aproape 200 MW, investiție de 281 milioane de dolari
scris 19 iun 2020

Enel Green Power a anunțat vineri că va extinde parcul eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, statul Kansas, ce presupune o investiție de peste 281 milioane de dolari pentru adăugarea a 74 de turbine, majorând capacitatea proiectului de la 400 MW la 599 MW.

”Enel Green Power a început proiectul de extindere cu 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, statul Kansas. Noua secțiune, formată din 74 de turbine, va crește capacitatea parcului eolian la 599 MW, de la 400 MW în prezent, astfel că Cimarron Bend va deveni cel mai mare parc eolian din portofoliul Enel din America de Nord. Proiectul în valoare de peste 281 de milioane de dolari urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului 2020”, anunță compania într-un comunicat.

ULTIMA ORĂ Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost chemat în judecată de către CNSAS pentru că ar fi colaborat cu Securitatea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost chemat în judecată de către CNSAS pentru că ar fi colaborat cu Securitatea

Extinderea este susținută de un contract de vânzare a energiei electrice (Power Purchase Agreement - PPA) de 150 MW  cu Evergy și un alt contract PPA de 30 MW cu o agenție a Missouri Public Utility Alliance (MPUA), scrie News.ro.

”Ca unul dintre cei mai mari producători de energie din surse regenerabile din America de Nord, Enel Green Power se angajează să promoveze excelența nu numai în dezvoltarea și construirea de noi proiecte, ci și în extinderea strategică a celor existente. Extinderea Cimarron Bend este o dovadă atât a maturității operațiunilor noastre eoliene, cât și a angajamentului nostru de a crește un portofoliu de centrale de ultimă generație pentru producția energiei din surse regenerabile, care vor genera valoare pentru mulți ani, oferind în același timp energie sustenabilă”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Primele două faze ale Cimarron Bend au intrat în funcțiune în 2016 și 2017, după investiții totale de peste 891 de milioane de dolari. Ca urmare a extinderii capacității cu 199 MW, Cimarron Bend va genera un total de peste 2,7 TWh pe an, evitând emisii de 1,8 milioane de tone de CO2.

Energia electrică dintr-o secțiune de 150 MW a extinderii este vândută în baza unui contract de vânzare a energiei electrice (PPA) pe 15 ani cu firma de servicii electrice Evergy. Contractul PPA va include sprijinul pentru programul Renewables Direct al Evergy, care permite clienților comerciali și industriali să compenseze un procent din consumul de energie prin utilizarea de surse regenerabile. În ianuarie, Evergy s-a angajat să reducă, până în 2050, emisiile de carbon cu 80% față de nivelul din 2005.

”Pe măsură ce continuăm să implementăm tot mai multe proiecte de energie din surse regenerabile în mixul nostru de capacități de producție, Evergy este încântat să fie partener cu Enel în acest proiect de extindere care crește capacitatea noastră eoliană totală. Acest proiect ne ajută să reducem emisiile de carbon și să creștem ponderea energiei eoliene utilizate, ceea ce ne conduce către operațiuni mai sustenabile de care, în final, beneficiază clienții noștri”, a declarat Kevin Brannan, manager al departamentului Produse și Soluții, Surse Regenerabile din cadrul Energy.

Missouri Joint Municipal Utility Electric Commission (MJMEUC), agenția care se ocupă de parteneriate a Missouri Public Utility Alliance (MPUA), furnizează energie pentru acoperirea consumului municipal a peste 60 de comunități din Missouri și Arkansas. MPUA va achiziționa producția unei secțiuni de 30 MW din proiect printr-un contract PPA cu durata de 12 ani.

”Adăugarea de energie eoliană de la Cimarron Bend în portofoliul nostru de energie oferă companiilor de utilități asociate o stabilitate mai mare a prețurilor la energie și costuri mai mici. În plus, va crește diversitatea surselor de energie care alimentează 35 din sistemele deținute de comunitățile noastre membre, adăugând un plus de 50% la portofoliul lor de energie din surse regenerabile”, a declarat Ewell Lawson, vicepreședinte pentru Afaceri Externe al MPUA.

Creditele de energie din surse regenerabile care provin de la secțiunea inițială de 400 MW a Cimarron Bend sunt vândute în cadrul unui contract PPA de lungă durată către Google și Kansas City Board of Public Utilities (BPU).

”Enel Green Power urmărește îndeaproape starea pandemiei COVID-19 și răspunde prin protejarea sănătății lucrătorilor și a comunității în care își desfășoară activitatea. În America de Nord, compania a adoptat ghiduri stricte de călătorie, a intensificat igienizarea birourilor și a spațiilor de lucru și a implementat modalități prin care angajații din birouri pot lucra de la distanță și de asemenea, adoptă practici de lucru în condiții de siguranță dacă au activități la birou. În parcul eolian Cimarron Bend, echipajele pun în aplicare practicile de lucru sigure, iar operațiunile au fost structurate pentru a menține distanțarea socială, precum și alte bune practici. În plus, ca parte a angajamentului său de 1,3 milioane de dolari, ca răspuns la pandemia COVID-19 din SUA și Canada, compania a dedicat 69.000 de dolari organizațiilor de securitate alimentară și de reacție rapidă din Kansas”, informează compania.

Pe teritoriul SUA și al Canadei, Enel Green Power are în construcție capacități noi de aproape 1 GW de energie electrică eoliană și solară în 2020. Alte proiecte ale Enel Green Power includ cea de-a doua etapă de 245 MW a centralei fotovoltaice Roadrunner din Texas, proiectul eolian de 236,5 MW White Cloud în Missouri și parcul eolian de 299 MW Aurora în Dakota de Nord.

Enel Green Power America de Nord este principalul proprietar și operator de centrale de energie  din surse regenerabile din America de Nord, cu prezență în 18 state americane și o provincie canadiană. Compania operează 70 de instalații cu o capacitate gestionată de aproximativ 5,8 GW, alimentate de energie eoliană, hidro, geotermală și solară.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
parc eolian