Enel Green Power își vinde toate activele din Portugalia pentru 900 milioane de euro

Enel Green Power își vinde toate activele din Portugalia pentru 900 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2015

Compania italiană Enel Green Power (EGP), prezentă și pe piața din România, a anunțat miercuri vânzarea tuturor activelor sale din Portugalia pentru o sumă de aproximativ 900 de milioane de euro, informează un comunicat de presă. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Enel Green Power a precizat că a semnat un acord cu compania portugheză First State Wind Energy Investments S.A. privind vânzarea tuturor acțiunilor la Finerge Gestăo de Projectos Energéticos S.A., o subsidiară a EGPE activă în sectorul energiilor regenerabile din Portugalia. 

'Vânzarea activelor noastre portugheze face parte din strategia noastră de management activ al portofoliului, un element cheie al planului nostru strategic pe cinci ani', a declarat directorul general de la Enel Green Power, Francesco Venturini. 

Finerge activează pe segmentul dezvoltării, construcției și operării de parcuri eoliene în Portugalia și, în prezent, deține un portofoliul de parcuri cu o capacitate instalată de 126 MW precum și participații minoritare pentru alte 292 MW. În 2014, Finerge a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 38 milioane de euro precum și un profit operațional consolidat de aproximativ 29 milioane de euro. 

Enel Green Power este compania grupului Enel, dedicată în totalitate dezvoltării și gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internațional, cu operațiuni în Europa și America. Capacitatea instalată netă a grupului este peste 10 GW grație celor 740 de instalații care funcționează în 17 țări. În România, compania are o capacitatea solară de 36 MW precum și o capacitate eoliană de circa 498 MW. 

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
active
vanzare