Exporturile săptămânale de gaz lichefiat din SUA, în scădere

Exporturile săptămânale de gaz lichefiat din SUA, în scădere
scris 17 oct 2021

Exporturile de gaze naturale lichefiate (GNL) din SUA au scăzut în această săptămână, ca și prețurile spot Henry Hub, etalon pe piața americană, susține Energy Information Administration (EIA) în raportul său săptămânal.

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Potrivit celor mai recente perspective energetice pe termen scurt ale EIA, exporturile de GNL din SUA au scăzut pentru perioada cuprinsă între 7 octombrie și 13 octombrie 2021.

Potrivit publicației Energy Offshore, șaisprezece nave GNL cu o capacitate combinată de transport GNL de 58 de miliarde de metri cubi au plecat din Statele Unite. Șase nave au plecat din Sabine Pass, patru din Freeport și câte trei din Cameron și Corpus Christi.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Prețul spot Henry Hub a scăzut de la 5,95 dolari pe milion de unități termice britanice (MMBtu) miercurea trecută la 5,45 dolari/MMBtu în această săptămână.

De asemenea, EIA se așteaptă ca prețurile Henry Hub să scadă la începutul anului viitor, pe măsură ce creșterea producției din SUA depășește creșterea exporturilor de GNL, și estimează o medie de 4,01 dolari/MMBtu în 2022.

În al doilea trimestru al anului 2022, se prognozează scăderea prețurilor Henry Hub, pe măsură ce creșterea anticipată a producției interne de gaze naturale începe să depășească creșterea exporturilor de gaze naturale lichefiate din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
exporturi
gaze lichefiate
sua