FOTO Australienii de la Macquarie au început lucrările la noua hidrocentrală din Caraș Severin

FOTO Australienii de la Macquarie au început lucrările la noua hidrocentrală din Caraș Severin

Sediul Macquarie

scris 15 iun 2022

Producătorul de energie electrică TMK Hydroenergy Power, preluat anul trecut de asset-managerul australian Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) de la compania cehă de stat CEZ în cadrul deal-ului de achiziție a principalelor active CEZ din România, a demarat lucrările de construire a noii hidrocentrale Breazova 2 din județul Caraș Severin, proiect finanțat și din granturi acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Astfel, au început lucrările de săpătură în vederea realizării drumului de acces pentru echipamente și materiale necesare construcției noii centrale hidroenergetice, amplasată pe golirea de fund a barajului Văliug.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

"Fabricarea hidroagregatului se află în graficul de execuție, rotorul turbinei fiind finalizat după parcurgerea în cele mai bune condiții a tuturor testelor de final. Echipa de specialiști TMK Hydroenergy Power a participat prin sesiuni live și online la testele de verificare a acestora. Acestea au vizat teste moderne realizate cu lichide penetrante sau ultrasunete pentru verificarea integrității materialului și depistarea golurilor în material", menționează compania.

Hidrocentrala va avea o putere instalată de 0,367 MW, iar valoarea totală a investiției este estimată la 700.000 euro, din care 300.000 euro finanțare nerambursabilă primită în cadrul Programului pentru Energie în România, prin mecanismele financiare SEE și Norvegia, 2014-2021.

VIDEO&GALERIE FOTO Macron s-a întâlnit cu Iohannis la Baza Kogălniceanu. \ CITEȘTE ȘI VIDEO&GALERIE FOTO Macron s-a întâlnit cu Iohannis la Baza Kogălniceanu. "Războiul este la porțile României"

Noua hidrocentrală va produce circa 2.500 MWh de energie anual, care se vor adăuga la producția realizată de sistemul hidroenergetic din Caraș Severin, de aproximativ 80.417 GWh anual. Sistemul este format din hidrocentralele Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 și Breazova 1, plus amenajările hidro aferente de la Timiș Trei Ape, Gozna, Văliug și Secu, având o capacitate totală instalată de aproximativ 22 MW după procesul de retehnologizare.

TMK Hydroenergy Power a terminat anul trecut cu profit net de 5,5 milioane lei, la venituri totale de 42,7 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
tmk hydroenergy power
macquarie cez
lucrari construire hidrocentrala
noua hidrocentrala caras severin