Franța a inaugurat prima dintr-un total de patru gigafabrici de baterii

Franța a inaugurat prima dintr-un total de patru gigafabrici de baterii
scris 31 mai 2023

Franța a inaugurat o gigafabrică de producție de baterii, prima dintre cele patru astfel de fabrici pe care companii europene și asiatice intenționează să le construiască în nordul țării, transmite Reuters.

Dezvoltarea fabricii, de către Automotive Cells Company, un joint-venture între Stellantis, Mercedes și TotalEnergies, implică investiții totale de 2 miliarde de euro (2,20 miliarde de dolari), jumătate din această sumă fiind oferită de statul francez și autoritățile locale, scrie News.ro.

Prețul gazelor continuă să scadă în Europa grație unei producții record de energie fotovoltaică CITEȘTE ȘI Prețul gazelor continuă să scadă în Europa grație unei producții record de energie fotovoltaică

Acesta evidențiază cursa dintre guvernele europene pentru a atrage producătorii mondiali de mașini, în timp ce încearcă să aducă furnizorii de componente pentru vehicule electrice mai aproape de principalele lor piețe.

”Noua fabrică a ACC marchează o piatră de hotar cheie în transformarea Europei pentru a-și face industria auto mai rezistentă, competitivă și durabilă, inclusiv în era electrică”, a declarat Ola Källenius, directorul general al Mercedes-Benz, înainte de inaugurare.

Fabrica va începe producția de baterii litiu-ion la sfârșitul acestui an, cu o capacitate inițială de 13 gigawați oră (GWh), care va fi crescută până la aproximativ 40 GWh, suficientă pentru a dota aproximativ 500.000 de mașini pe an.

Se estimează că fabrica va contribui la crearea a până la 2.000 de locuri de muncă până în 2030, au spus companiile și autoritățile regionale.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
baterii