Germania se opune embargoului asupra gazelor, petrolului și cărbunelui din Rusia

Germania se opune embargoului asupra gazelor, petrolului și cărbunelui din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2022

Miniștrii germani de finanțe, Christian Lindner, și de externe, Annalena Baerbock, s-au pronunțat împotriva interzicerii importurilor de gaze, petrol și cărbune din Rusia în cadrul noilor sancțiuni legate de invazia Ucrainei, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Trebuie să fim capabili să menținem (sancțiunile) în timp", a explicat șefa diplomației, Annalena Baerbock, la postul ARD. "Nu folosește la nimic dacă în trei săptămâni descoperim că mai avem doar pentru câteva zile de energie electrică în Germania și, prin urmare, trebuie să anulăm aceste sancțiuni", a adăugat ea.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

"Suntem dispuși să plătim un preț economic foarte, foarte ridicat", dar "dacă mâine, în Germania sau în Europa, luminile se sting, asta nu va opri tancurile", a adăugat Annalena Baerbock într-un interviu acordat canalului ZDF.

"Dacă aceste sancțiuni ar pune capăt acestui război, le-aș lua imediat", a ținut ea să adauge, scrie Agerpres.

Potrivit șefului diplomației americane, Anthony Blinken, Statele Unite "discută foarte activ" despre posibilitatea interzicerii importurilor de petrol rusesc.

Ministrul german de finanțe, Christian Lindner, s-a arătat și el sceptic.

"Nu trebuie să ne limităm capacitatea de a rezista în timp" iar "a decide un embargo unilateral va avea un impact negativ asupra acestei capacități", a declarat el pentru jurnalul Bild.

O astfel de interdicție a importului de gaze și petrol din Rusia "ar amenința pacea socială" în Germania, a afirmat vineri ministrul ecologist al economiei, Robert Habeck.

Germania importă din Rusia 55% din gazul său, 42% din petrolul său, precum și cărbune, o dependență pentru care guvernul și-a făcut autocritica de la invazia Ucrainei, dar care va dura ani de zile pentru a fi redusă.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Berlinul nu este singura capitală din UE care este foarte reticentă la embargoul asupra energiei fosile din Rusia.

Noi sancțiuni ale G7 împotriva Rusiei ar trebui în prezent "să îi afecteze în principal oligarhii" care "au profitat de Putin", a estimat ministrul de finanțe într-un interviu acordat canalului ARD.

Țările din G7 și-au anunțat vineri într-un comunicat intenția de a impune "noi sancțiuni dure" împotriva Moscovei, "ca răspuns la agresiunea rusă" împotriva Ucrainei.

"Cei care au profitat de (președintele rus Vladimir) Putin și au furat bogățiile poporului rus, în special prin corupție, nu pot profita de averea lor în democrațiile noastre occidentale", a insistat Christian Lindner.

Moscova se vede confruntată deja cu măsuri riguroase care vizează în special izolarea țării de sistemul financiar internațional.

Joi, Statele Unite și Marea Britanie au înscris pe lista lor neagră noi oligarhi apropiați Kremlinului deja vizați de Uniunea Europeană.

Unul dintre cele mai tangibile acte ale sancțiunilor împotriva elitei ruse a fost sechestrarea, joi, în sudul Franței, a unui uriaș iaht al oligarhului rus Igor Sechin, președintele companiei ruse petroliere de stat Rosneft. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
gaze
carbune