Germania va cheltui 83,3 miliarde de euro pentru plafonarea prețurilor gazelor și electricității în 2023

Germania va cheltui 83,3 miliarde de euro pentru plafonarea prețurilor gazelor și electricității în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2022

Germania va cheltui 83,3 miliarde de euro pentru plafonarea prețurilor gazelor și electricității în 2023, suma fiind echivalentă cu 42% din programul anunțat în urmă cu o lună pentru protejarea celei mai mari economii din Europa, potrivit unui proiect văzut de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Datele oferă informații mai detaliate despre alocarea sumei totale de 200 de miliarde de euro folosită din fondul de stabilizare economică pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor energiei asupra populației și industriei, scrie News.ro.

INFOGRAFICE MOL - cele mai reduse vânzări în România din istorie CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE MOL - cele mai reduse vânzări în România din istorie

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat miercurea trecută o plafonare a prețului gazelor naturale începând de la 1 ianuarie în cazul întreprinderilor mari și de la 1 martie în cazul gospodăriilor și întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).

Acest ”scut tarifar” german în prețul energiei anunțat de către Scholz vizează să atenueze impactul inflației și urmează să intre în vigoare la începutul lui 2023, potrivit unei foi de drum prezentată miercuri de către Guvernul german.

Plafonarea prețului gazelor naturale și electricității este principala parte a programului energetic controversat, în valoare de 200 de miliarde de euro, anunțat la sfârșitul lui septembrie de către Berlin.

Plafonarea prețului gazelor naturale este prevăzută începând de la 1 ianuarie în cazul întreprinderilor mari și de la 1 martie în cazul gospodăriilor și IMM-urilor, se arată în proiectul v, publicat de guvernul german.

În domeniul electricității, aceest mecanism urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
pret
germania