Germania, veste proastă - Factura la gaze va crește cu câteva sute de euro pe an. Companiile au decis să-și acopere pierderile prin scumpiri, de la clienți

Germania, veste proastă - Factura la gaze va crește cu câteva sute de euro pe an. Companiile au decis să-și acopere pierderile prin scumpiri, de la clienți
scris 15 aug 2022

Factura anuală la gaze a particularilor urmează să crească cu câteva sute de euro în Germania, pentru a le permite imporatorilor să acopere scumpirea cauzată de Războiul din Ucraina, însă Guvernul german urmează să ”amortieze” șocul gospodăriilor celor mai sărace, relatează AFP.

Începând de la 1 octombrie, întreprinderile vor putea să încaseze cu 2,4 mai mulți eurocenți pe kilowatt-oră de gaz, a anunțat organizația gestionarilor rețelei, Trading Hub Europe (THE), conform news.ro.

Premieră la nivel mondial - O nouă generație de vaccin împotriva COVID-19, care țintește atât varianta Omicron, cât și tulpina originală a coronavirusului. Administrat doar o dată pe an CITEȘTE ȘI Premieră la nivel mondial - O nouă generație de vaccin împotriva COVID-19, care țintește atât varianta Omicron, cât și tulpina originală a coronavirusului. Administrat doar o dată pe an

Cu tot cu TVA, 2,4 eurocenți pe KWh reprezintă 600 de euro în plus la factura anuală a unei familii cu doi copii și un consum mediu de 20.000 KWh.

Fără taxe, este vorba despre 480 de euro.

Această încasare suplimentară a fost implementată de către Guvern până la 1 apriloie 2024, cu scopul de a susține importatorii și distribuitorii de gaze naturale, care cumpără mai scump de pe piața mondială de când a început Războiul rus din Ucraina, iar livrările rusești au scăzut.

Această sumă urmează să fie recalculată din trei în trei luni.

Peste 20.000 de imigranți ilegali au traversat Canalul Mânecii în Marea Britanie în acest an CITEȘTE ȘI Peste 20.000 de imigranți ilegali au traversat Canalul Mânecii în Marea Britanie în acest an

”Obiectivul este asigurarea unei aprovizionări cu gaze în urma crizei energetice germane și europene declanșate de atacul rus în Ucraina”, anunță într-un comunicat Ministerul german al Economiei.

În vederea amortizării acestui șoc, ceea ce se plătește în plus ”trebuie și va fi însoțit de un nou pachet de ajutoare”, a anunțat ministrul Robert Habeck, printr-o creștere a ajutoarelor acordate locuințelor.

Guvernul german ”va găsi un mijloc” să scutească această prelevare suplimentară de TVA, dă el asigurări.

Germania a implementat deja ajutoare în valoare de 30 de miliarde de euro în vederea ușurării situației particularilor, prin rabat la pompă sau printr-un bilet de călătorie în valoare de nouă euro, foarte popular, care asigură călătorii cu mijloace de transport în comun sau cu trenuri regionale.

Macron a semnat ratificarea aderării Finlandei și Suediei la NATO CITEȘTE ȘI Macron a semnat ratificarea aderării Finlandei și Suediei la NATO

Această măsură urmează, însă, să fie oprită la sfârșitul lui august.

Berlinul urmează să injecteze miliarde de euro în Uniper - primul importator și depozitant de gaze naturale din Germania, afectat din plin de scăderea, de la jumătatea lui iunie, a livrării de gaze naturale rusești.

În schimb, grupul RWE a anunțat că renunță la dreptul de a acoperi creșterea prețurilor prin scumpiri la clienți

”RWE este o întreprindere solidă financiar. De aceea, renunțăm, până la noi ordine, să ne acoperim pierderile de la clienți”, pe care ”le absorbim”, a anunțat joi CEO-ul Markus Krebber la prezentarea rezultatelor financiare.

În primul semestru, RWE a obținut un profit de 1,6 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
gaze