Grupul BP: Petrolul și gazele vor continua să aibă un rol în mixul energetic timp de ani de zile

Grupul BP: Petrolul și gazele vor continua să aibă un rol în mixul energetic timp de ani de zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2021

Gigantul petrolului BP este dedicat să combată schimbările climatice a spus directorul general al grupului, Bernard Looney, care a insistat însă că hidrocarburi precum petrolul și gazele naturale vor continua să aibă un rol în mixul energetic timp de ani de zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”S-ar putea să nu fie popular să spunem că petrolul și gazele vor fi în sistemul energetic în următoarele decenii, dar aceasta este realitatea. Ceea ce vreau să facem este să ne concentrăm asupra obiectivului și mi-aș dori să avem mai puține poziții ideologice și să ne concentrăm mai mult asupra obiectivului, care în acest caz este reducerea emisiilor”, a declarat Looney pentru CNBC.

El a spus că înlocuirea cărbunelui cu gaze naturale, reducând astfel emisiile de carbon, ”trebuie să fie un lucru bun”. Și apoi, în timp, vom decarboniza acele gaze naturale”, a spus el, vorbind la forumul ADIPEC pentru industria energetică din Abu Dhabi, scrie News.ro.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Looney a subliniat că raportul ”Net Zero” al Agenției Internaționale pentru Energie, publicat în luna mai, a remarcat că, în 2050, aprovizionarea globală cu petrol ”pe calea net zero” se va ridica în continuare la aproximativ 20 de milioane de barili pe zi.

”Deci orice persoană obiectivă... va spune că hidrocarburile au un rol de jucat, întrebarea devine atunci: ce faci în privința asta? Și încerci să produci acele hidrocarburi în cel mai bun mod posibil”, a adăugat Looney.

Comentariile lui Looney vin după încheierea summitului climatic COP26 de la Glasgow la care aproape 200 de țări au convenit ”să reducă treptat” utilizarea cărbunelui, în loc ”să elimine treptat”, China și India insistând asupra schimbării termenului în ultimul moment, precum și ”să elimine treptat” subvențiile pentru combustibilii fosili și să îmbunătățească sprijinul financiar către țările cu venituri mici.

Acordul a avut o reacție mixtă în mass-media globală, iar activiștii pentru schimbările climatice au spus că nu merge suficient de departe.

Looney a afirmat că BP a făcut schimbări dramatice pentru a se concentra pe energiile regenerabile, spunând: ”Nu cred că cineva ar privi BP în mod obiectiv și ar spune că nu ne îndreptăm spre tranziție”.

”În urmă cu peste 12 luni, aveam mai puțin de 10 gigawați în surse regenerabile, astăzi avem peste 23 de gigawați. În urmă cu douăsprezece luni, nu aveam nimic în domeniul eolianului offshore, astăzi ne aflăm pe piețele cele mai mari și cu cea mai rapidă creștere din lume, din SUA și Marea Britanie, cu 3,7 gigawați.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
gaze