Grupul CEZ intenționează să scoată la vânzare business-urile din România - surse

Grupul CEZ intenționează să scoată la vânzare business-urile din România - surse
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 mai 2019

Grupul ceh CEZ intenționează să-și vândă întreg business-ul din România, atât cel de distribuție și furnizare, concentrat în Oltenia, cât și cel de producție de energie, concentrat în Dobrogea, afirmă surse din industrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Potrivit unor surse oficiale, autoritățile reglementatoare din România au fost deja informate cu privire la intențiile companiei cehe, joi urmând a sosi la București un oficial de la Praga pentru a discuta cu reglementatorii români detalii referitoare la intențiile grupului CEZ.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții CEZ nu au răspuns până la acest moment.

CEZ a decis să se retragă recent și de piața bulgară, anul trecut încercând să-și vândă și ultimele active către o companie locală, proces încă nefinalizat.

EXCLUSIV VIDEO Cel mai discret petrolist din Marea Neagră reia forajul după gazele românești cu una din cele mai mari platforme din lume, folosită și de compatrioții de la Rosneft. Scorul la pauză în meciul cu ANAF CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Cel mai discret petrolist din Marea Neagră reia forajul după gazele românești cu una din cele mai mari platforme din lume, folosită și de compatrioții de la Rosneft. Scorul la pauză în meciul cu ANAF

Nu este prima oară când CEZ intenționează să vândă active din România, în urmă cu mai mulți ani grupul ceh scoțând fără succes la vânzare parcul eolian de la Cogealac-Fântânele-Grădina.

Parcul Eolien CEZ este cel mai cel mai mare parc eolian situat pe uscat din Europa, cuprinde 240 de turbine de 2,5 MW, 100 metri înălțime și un diametru al rotorului de 100 de metri. Proiectul a fost dezvoltat în doua etape - prima la Fântânele care include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW și cea de a doua în zona Cogealac și Grădina, incluzând 101 turbine cu o capacitate totală de 252,5 MW.

Grupul CEZ în România este reprezentat prin nouă companii – Distribuție Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vânzare, CEZ Trade, CEZ ESCO Romania, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development și TMK Hydroenergy Power.

EXCLUSIV Un dezvoltator de \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un dezvoltator de "cariere miniere" de Bitcoin intră pe piața de energie revoltat de scumpiri: "Contractele sunt hilare, iar prețul absurd, industrialii plătesc mai mult decât casnicii."

După procesul de separare a activităților (unbundling) încheiat cu succes în anul 2007, Distribuție Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigură alimentarea cu energie electrică a șapte județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea.

CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și industriali care depășește 1,4 milioane de clienți.

Începând cu 2011, Grupul CEZ în România deține în portofoliul său sistemul hidroenergetic de lângă Reșița, județul Caraș-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 și Breazova) și amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug și Secu.

Grupul CEZ este controlat de statul ceh, care deține aproximativ 70% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
vanzare
active
romania