Grupul german E.ON obține 2 miliarde de euro din obligațiuni

Grupul german E.ON obține 2 miliarde de euro din obligațiuni
scris 14 mai 2020

Grupul german E.ON a anunțat joi că obține 2 miliarde de euro din obligațiuni, o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro fiind pentru investiții ecologice finanțate din obligațiuni verzi.

"E.ON a emis trei tranșe de obligațiuni cu un volum total de 2 miliarde de euro. Nivelul ridicat al cererii a permis E.ON să își asigure condiții favorabile de dobândă pentru toate termenele de maturitate: obligațiuni în valoare de 1 miliard de euro, cu termenul de maturitate în aprilie 2023, cu o rată fixă a dobânzii de 0,375%; obligațiuni în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în februarie 2028, cu o rată fixă a dobânzii de 0,750%; obligațiuni verzi în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în august 2031, cu o rată fixă a dobânzii de 0,875%", arată grupul într-un comunicat.

E.ON este deja cel mai mare emițător de obligațiuni corporative verzi din Germania, scrie News.ro.

Raiffeisen Bank a înregistrat un profit în scădere cu 21% după triplarea provizioanelor pe fondul pandemiei. \ CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank a înregistrat un profit în scădere cu 21% după triplarea provizioanelor pe fondul pandemiei. "Avem lichiditate și capital pentru susținerea clienților.”

Emisiunea de obligațiuni verzi de miercuri, în valoare de 500 de milioane de euro, se intenționează să fie utilizată pentru a finanța proiecte de infrastructură sustenabilă și de eficiență energetică, aducând volumul de obligațiuni verzi scadente ale E.ON la 4,6 miliarde de euro.

Sumele din celelalte două tranșe se intenționează a fi utilizate pentru prefinanțarea acțiunilor minoritare de la innogy.

"Prin această tranzacție, ne finanțăm cu succes o parte din achiziția acțiunilor minoritare de la Innogy, pe care ne așteptăm să o încheiem în lunile care vin. Tranșa verde ne ajută să ducem și mai departe tranziția energetică în Europa și merge mână în mână cu comunicarea pe care am făcut-o deja, conform căreia vom investi încă 500 de milioane de euro în modernizări ale infrastructurii energetice care să fie prietenoase față de mediu", spune Marc Spieker, directorul financiar al E.ON.

Tranzacția a fost executată de către un consorțiu de bănci internaționale. Barclays, BofA Securities, Commerzbank și Société Générale au îndeplinit rolul de intermediari activi.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
obligatiuni