Hidroelectrica a realizat un profit brut record în primul semestru, de 754 milioane lei

Hidroelectrica a realizat un profit brut record în primul semestru, de 754 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2016

Producătorul de energie Hidroelectrica, care a ieșit în luna iunie din insolvență după doi ani, a realizat în primul semestru din acest an un profit brut record, de 754 milioane lei (167,5 milioane euro), în creștere cu 29 milioane lei, respectiv cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut, a declarat pentru News.ro avocatul Remus Borza, care a fost administratorul judiciar al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru comparație, profitul brut din primele șase luni ale anului trecut s-a ridicat la 725 milioane lei, cu 4% mai puțin față de prima jumătae a acestui an.

Compania țintește pentru tot acest an un profit brut minim record de 1,3 miliarde lei, dar nu exclude posibilitatea să atingă chiar 1,4 miliarde lei, spune Borza.

Cel mai mare rezultat brut al companiei a fost realizat în 2014, în sumă de 1,157 miliarde lei.

De asemenea, producția de energie din prima parte a acestui an a fost de 8,9 TWh, față de 9,5 TWh în perioada similară a anului trecut.

ANRE a aprobat noul plan pe zece ani al Transelectrica de dezvoltare a rețelei de transport de energie electrică CITEȘTE ȘI ANRE a aprobat noul plan pe zece ani al Transelectrica de dezvoltare a rețelei de transport de energie electrică

În 2012, când Hidroelectrica a intrat prima dată în insolvență, compania era una dintre cele mai îndatorate din țară, cu creanțe totale revendicate la masa credală de 5,3 miliarde lei, potrivit administratorului judiciar.

"După primele șase luni din acest an, Hidroelectrica a devenit  cea mai profitabilă companie din țară, din  sectorul energetic", afirmă Borza.

Afacerile Hidroelectrica au fost de 1,6 miliarde lei,  iar la 31 mai compania avea lichidități de 1,6 miliarde lei (circa 350 milioane euro cash).

Producătorul de energie s-a aflat în insolvență din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 - februarie 2014 a ieșit din procedura judiciară.

Companiile de petrol, gaze, minerale și din sectorul forestier, obligate să declare plățile către guvernele țărilor în care lucrează CITEȘTE ȘI Companiile de petrol, gaze, minerale și din sectorul forestier, obligate să declare plățile către guvernele țărilor în care lucrează

În perioada insolvenței, compania a fost administrată de Euro Insol, casa de insolvența a lui Borza, care a eliminat contractele păguboase cu "băieții deștepti" din energie și a redus personalul companiei.

Hidroelectrica are acum 3.200 de salariați, față de 5.239 salariați la momentul intrării în insolvență.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
profit
borza