IEA se așteaptă la o încetinire a cererii de petrol în 2020

IEA se așteaptă la o încetinire a cererii de petrol în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2020

Agenția Internațională a Energiei (IEA) și-a înrăutățit estimările privind cererea de petrol în 2020, pe fondul reducerii călătoriilor aeriene, a continuării muncii la distanță și a încetinirii redresării economiei, ca efect al pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsurile de izolare introduse pentru a ține sub control răspândirea virusului au afectat în mod deosebit piața petrolieră, unde prețurile s-au prăbușit și au dus la acumularea unor stocuri mari de petrol și combustibili la nivel mondial, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Transgaz: BRUA ar putea conduce la majorarea tarifelor de transport cu 1% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz: BRUA ar putea conduce la majorarea tarifelor de transport cu 1%

În raportul său lunar, IEA și-a redus estimările la 91,7 milioane de barili pe zi (bpd), în scădere cu 20.000 bpd față de prognoza de luna trecută.

"Ne așteptăm ca redresarea cererii de petrol să încetinească semnificativ în semestrul doi din 2020. Va fi nevoie de câteva luni pentru revenirea economiei, în plus există pericolul ca un al doilea val de îmbolnăviri (deja vizibil în Europa) să ducă la noi restricții", a apreciat organizația cu sediul la Paris.

China - care a renunțat mai devreme decât alte economii importante la restricții și și-a majorat consumul de țiței - continuă redresarea solidă, în timp ce creșterea numărului de îmbolnăviri în India a contribuit la cel mai semnificativ declin al cererii de petrol din aprilie, se arată în raportul IEA.

viewscnt
Afla mai multe despre
agenția internațională a energiei
petrol