IEA se așteaptă la o scădere record a cererii de petrol în 2020, din cauza coronavirusului

IEA se așteaptă la o scădere record a cererii de petrol în 2020, din cauza coronavirusului
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2020

Cererea globală de petrol ar urma să înregistreze în 2020 o scădere record cu 9,3 milioane de barili pe zi, din cauza paralizării economiei mondiale, ca urmare a pandemiei de Covid-19, a anunțat miercuri Agenția Internațională a Energiei (IEA), în raportul său pe luna aprilie, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această cădere "istorică" va duce consumul mondial de petrol la nivelul din anul 2012, în jurul valorii de 90,5 milioane de barili pe zi, estimează agenția cu sediul la Paris, care mizează totuși pe o revenire progresivă pe parcursul celui de al doilea semestru, scrie Agerpres.

EXCLUSIV De ce au fost suspendate preluările de companii energetice în perioada stării de urgență CITEȘTE ȘI EXCLUSIV De ce au fost suspendate preluările de companii energetice în perioada stării de urgență

Potrivit IEA, în luna aprilie a acestui an, cererea mondială de petrol ar urma să scadă cu 29 de milioane de barili pe zi, până la nivelul de consum înregistrat în 1995, de aproximativ 70,4 milioane de barili pe zi. Consumul ar urma să mai scadă cu alte 26 milioane de barili pe zi în luna mai și cu 15 milioane barili pe zi în iunie. În aceste condiții, IEA susține că niciun acord de reducere a producției nu va putea compensa în totalitate scăderile pe termen scurt cu care se confruntă piața petrolieră.

viewscnt
Afla mai multe despre
iea
petrol