Într-o localitate din Spania locuitorii s-au unit într-o cooperativă energetică pentru a reduce valoarea facturilor

Într-o localitate din Spania locuitorii s-au unit într-o cooperativă energetică pentru a reduce valoarea facturilor
scris 4 dec 2022

O localitate din Spania este prima din Europa în care locuitorii s-au unit într-o cooperativă energetică, pentru a reduce valoarea facturilor. Și-au instalat panouri solare și împart energia generată, pe principiul solidarității.

În Realengo, o localitate din Alicante, trăiesc câteva sute de familii care nu fac economie la curent și nici nu sunt stresate de facturi.„Nu a trebuit să facem nicio investiție, ca alte comunități vecine care și-au creat propriile instalații energetice. Așa cum e prețul la electricitate acum, o economie de 20 -22% se cunoaște în facturi”, spune un localnic, conform TVR.

Joaquin Mas, directorul cooperativei: Un vecin care este acasă în timpul zilei, când soarele strălucește, va avea un coeficient de participare mai mare. Însă un vecin care este acasă noaptea poate avea un coeficient mai mare în weekend, când consumul este mai mare.

Coreea de Nord execută public doi adolescenți / Aceștia ar fi vizionat și distribuit filme sud-coreene CITEȘTE ȘI Coreea de Nord execută public doi adolescenți / Aceștia ar fi vizionat și distribuit filme sud-coreene

Primăria a cedat mai multe terenuri pentru cele 21 de instalații fotovoltaice și vrea să extindă proiectul la 30.000 de familii din toată comuna, în ciuda legislației care favorizează furnizorii mari de energie.

În acest moment în Spania există 30 de cooperative energetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
energie
cooperative