Ioana Alina Drăgan a fost numită membru provizoriu în CA-ul Electrica SA, în locul noului ministru al Energiei

Ioana Alina Drăgan a fost numită membru provizoriu în CA-ul Electrica SA, în locul noului ministru al Energiei

Sursă foto: Facebook

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 19 nov 2015

Ioana Alina Drăgan, care a deținut poziția de consilier personal la cabinetul fostului ministru delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, iar ulterior pe cea de șef al serviciului Administrare la Direcția Generală Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului din Ministerul Energiei, a fost numită membru provizoriu în Consiliul de Administrație al companiei Electrica SA, în locul noului ministru al Energiei, Victor Vlad Grigorescu, care a demisionat înainte de a prelua fotoliul ministerial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Drăgan va ocupa funcția de membru provizoriu până pe 14 decembrie, când se va întruni AGA companiei, în vederea alegerii unui nou Consiliu de Administrație.

Ioana Alina Drăgan mai face parte din CA-ul Companiei Naționale a Uraniului - CNU și a fost administrator provizoriu și la Nuclearelectrica.

De profesie economist, cu specializare în finanțe și piețe de capital, Drăgan a mai lucrat la Siemens, ca responsabil cu activitatea financiară a companiei, și la BRD, unde s-a ocupat de gestionarea portofoliului de clienți VIP ai băncii. Anul trecut, a urmat cursul WU Energy Expert la Universitatea de Economie și Afaceri din Viena.

În 2014, Ioana Alina Drăgan a încasat cumulat, din salariul de la Ministerul Energiei, din indemnizațiile de membru în comisiile de privatizare ale Electrica și Complexul Energetic Oltenia și de membru în CA la CNU și Nuclearelectrica, suma de 64.147 lei, respectiv o medie de 5.345 lei pe lună, potrivit declarațiilor sale de avere și interese din iunie 2015.

Sub conducerea fostului ministru, Andrei Gerea, Ministerul Energiei a reușit, recent, cu ajutorul unor acționari minoritari, să impună în AGA modificarea actului constitutiv al societății în sensul majorării numărului membrilor Consiliului de Administrație de la 5 la 7, modificare care are ca efect necesitatea desemnării unui nou CA.

Acționarii Electrica SA se vor întruni din nou într-o AGA, în decembrie, convocată la cererea Ministerului Energiei, AGA la care se va discuta propunerea Ministerului de alegere a unui nou Consiliu de Administrație, prin metoda votului cumulativ.

Schimbarea de titular de portofoliu la Energie vine după ce, sub conducerea fostului ministru, Andrei Gerea, între minister și CA-ul Electrica SA, din care făcea parte și noul ministru Victor Vlad Grigorescu, a apărut și s-a acutizat un conflict fățiș, purtat în public.

Astfel, ambele părți și-au adus acuzații grave. Ministerul a susținut recent că CA-ul a redus masiv investițiile în întreținerea rețelelor de distribuție, în dauna clienților, și că membrii Consiliului au vrut să-și majoreze indemnizațiile de la 2.000 la 3.000 euro pe lună, majorare neacceptată de minister.

În replică, Consiliul de Administrație, sprijinit de mai multe ONG-uri, a afirmat că Ministerul Energiei, condus de membrul ALDE Andrei Gerea, vrea să subordoneze politic compania, să îi schimbe pe membrii actualului CA și să controleze numirile în funcții și cheltuielile filialelor regionale de distribuție. La 30 septembrie 2015, Electrica deținea cash, titluri de stat, certificate de trezorerie și depozite bancare în sumă totală de 2,78 miliarde lei, respectiv circa 624 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa
ministerul energiei
ioana alina dragan
andrei gerea
victor vlad grigorescu