Iranul va începe să îmbogățească uraniu cu o puritate de 60%, după ce a acuzat Israelul de sabotaj

Iranul va începe să îmbogățească uraniu cu o puritate de 60%, după ce a acuzat Israelul de sabotaj
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2021

Iranul a anunțat că va începe să îmbogățească uraniu cu o puritate de 60%, după ce a acuzat Israelul de sabotaj, cea ce va aduce materialul de fisiune mai aproape de nivelul de 90% necesar pentru fabricarea unei bombe nucleare, la o zi după ce Teheranul a acuzat că Israelul i-a sabotat un centru nuclear important, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Dezvăluirea a avut loc cu puțin timp înainte de reluarea negocierilor de la Viena, care vizează relansarea acordului nuclear al Iranului din 2015 cu puterile majore, un acord față de care Israelul s-a opus cu înverșunare, după ce fostul președinte american Donald Trump l-a abandonat acum trei ani, scrie News.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Anunțând o îmbogățire a uraniului cu 60%, negociatorul șef nuclear Abbas Araqchi a mai spus că Iranul va activa 1.000 de centrifuge avansate la Natanz, o instalație nucleară lovită duminică de o explozie pe care Teheranul a numit-o un act de sabotaj efectuat de Israel.

Cu toate acestea, un oficial iranian a declarat ulterior pentru Reuters că ”îmbogățirea cu 60% va fi în cantitate mică”.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

”Din această seară, pregătirile practice pentru îmbogățirea cu 60% vor începe la Natanz; uraniul cu o puritate de 60% este folosit pentru a produce o varietate de produse radiofarmaceutice", a relatat agenția de știri semi-oficială Fars, citându-l pe purtătorul de cuvânt al agenției nucleare iraniene, Behrouz Kamalvandi.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică, organul de supraveghere nucleară al ONU, a fost informată cu privire la decizie, a declarat Araqchi pentru presa TV iraniană din Viena.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Un purtător de cuvânt al AIEA a declarat pentru Reuters: ”Am văzut știrile din presă la care vă referiți. Nu avem niciun comentariu în acest moment”.

Săptămâna trecută, Iranul și puterile globale au avut ceea ce au descris drept discuții ”constructive” pentru salvarea acordului din 2015.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Iranul a încep să încalce limitele privind îmbogățirea uraniului de când Trump a impus din nou sancțiuni dure asupra Teheranului.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
uraniu