Italia mizează pe gazul african pentru a scăpa de dependența de Rusia

Italia mizează pe gazul african pentru a scăpa de dependența de Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2022

Algeria și Egipt înainte de Paște, Congo și Angola săptămâna aceasta, Mozambic în mai: Italia a pornit o ofensivă diplomatică în Africa pentru a scăpa de dependența de gazul rusesc, transmite Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce Rusia furnizează în prezent peninsulei 45% din gazul său, premierul Mario Draghi dorește să schimbe această situație prin diversificarea cât mai rapidă a portofoliului de furnizori, scrie g4media.ro.

Strabag va construi un nou terminal al Aeroportului Iași, de trei ori mai mare decât cel actual CITEȘTE ȘI Strabag va construi un nou terminal al Aeroportului Iași, de trei ori mai mare decât cel actual

„Nu mai vrem să depindem de gazul rusesc, pentru că dependența economică nu trebuie să se transforme în supunere politică”, a declarat el duminică într-un interviu acordat cotidianului Il Corriere della Sera. Dragi a spus că „diversificarea este posibilă și poate fi implementată relativ repede, mai repede decât am crezut în urmă cu doar o lună”.

În acest scop, Mario Draghi urma să se deplaseze personal miercuri la Luanda și joi la Brazzaville pentru a încheia noi contracte de aprovizionare, dar, depistat pozitiv la Covid, a fost înlocuit de ministrul său de externe Luigi Di Maio, însoțit de colegul său însărcinat cu tranziția ecologică Roberto Cingolani.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
gaze naturale