Livrările de gaze naturale rusești către Europa vor continua, în pofida unor amenințări ale Belarusului în criza migranților, dă asigurări Kremlinul

Livrările de gaze naturale rusești către Europa vor continua, în pofida unor amenințări ale Belarusului în criza migranților, dă asigurări Kremlinul
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2021

Kremlinul dă asigurări că livrările de gaza naturale rusești către Europa nu vor fi suspendate, în pofida unor amenințări ale Belarusului de a închide robinetul unui important gazoduct care traversează teritoriul belarus, în cazul impunerii unor sancțiuni europene din cauza crizei migrației de la frontiera balaruso-poloneză, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia ”este și va rămâne o țară care își îndeplinește toate obligațiile de livrare de gaze naturale consumatorilor europeni”, a declarat un purtător de cuvnt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a amenințat joi că va răspunde oricărei noi sancțiuni europene legată de criza migranților de la frontiera Belarusului cu Polonia, de care Bruxellesul acuză Minskul, în contextul în care miniștrii de Externe UE se reunesc la 15 noiembrie în vederea discutării unor noi sancțiuni.

”Dacă ei ne impun noi sancțiuni (...), noi trebuie să răspundem”, a declarat el, citat de agenția publică de presă Belta, evocând posibilitatea de a suspenda funcționarea unui gazoduct care traversează Belarusul și livrează gaze naturale vitale europenilor.

Mii de migranți, care dețin o viză belarusă cu speranța de a intra în Uniunea Europeană (UE), s-au adunat la frontiera cu Polonia, iar Varșovia denunță un ”atac”orchestrat de Minsk și Moscova.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Adjunctul ambasadorului rus la ONU Dmitri Polianski a respins acuzații potrivit cărora Rusia ajută migranți să ajungă la frontiera belaruso-poloneză.

Migranții ”sunt niște oameni care au venit în mod legal în Belarus și care caută să intre în țări europene, mai ales în Germania. Ei nu sunt autorizați să treacă frontiera, sunt urmăriți și bătuți. Este o rușine totală și o încălcare completă a convențiilor internaționale”, a apreciat Dmitri Polianski, adăugând că o ieșire din criză poate avea loc doar prin dialog.

Diplomația rusă critică absența transparenței părții poloneze cu privire la ciza migranților la frontiera poloneză, unde, a declarat el, jurnaliști și ONG-uri nu au acces, spre deosebire, consideră el, de partea belarusă a frontierei.

Adjunctul ambasadorului rus la ONU a evocat o ”înclinație masochistă” și denunțat sesizarea Consiliului de Securitate al ONU de către statele membre UE drept ”rușinoasă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
rusia