LukOil a declinat oferta China Peace Petroleum Group de achiziție a rafinăriei Petrotel

LukOil a declinat oferta China Peace Petroleum Group de achiziție a rafinăriei Petrotel
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2015
Compania China Peace Petroleum Group a contactat grupul LukOil pentru a demara negocierile în vederea cumpărării rafinăriei Petrotel. Într-o scrisoare din luna martie 2015, Ion Epureanu, directorul general al companiei Kajel Holdings Limited, cu sediul în Insulele Virgine britanice a oferit LukOil oportunitatea demarării discuțiilor în vederea cumpărării rafinăriei Petrotel Ploiești. Kajel Holdings a fost mandatată de compania China Peace Petroleum Group, cu sediul la Beijing, specializata în importul și exportul de produse petroliere.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Un purtător de cuvânt de la LukOil a confirmat primirea scrisorii dar a spus că nu există niciun plan de vânzare a rafinăriei din România, una din cele patru rafinării pe care compania le are în afara Rusiei. 
 
Săptămâna trecută, vicepreședintele pentru rafinare de la LukOil, Thomas Mueller, a declarat și el că grupul petrolier rus nu are în prezent planuri referitoare la o retragere din România sau la modificarea structurii manageriale la rafinăria Petrotel.

Lukoil România este unul dintre liderii pieței petroliere românești, având o cotă de aproximativ 20% din piața totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deține rafinăria Petrotel și comercializează carburanți printr-o rețea de 300 de stații de distribuție.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
china peace petroleum
petrotel
lukoil