Lukoil a pierdut jumătate din profit, din cauza scăderii prețului la petrol

Lukoil a pierdut jumătate din profit, din cauza scăderii prețului la petrol
scris 6 iun 2016

Grupul petrolier rus Lukoil, prezent și pe piața din România, a anunțat că, în primele trei luni ale acestui an, profitul său net a scăzut cu 58,8% în ritm anual, până la 42,8 miliarde de ruble (651 de milioane de dolari), în timp ce cifra de afaceri a scăzut cu 18,2%, până la 1.180 de miliarde de ruble, informează Bloomberg.

"Rezultatele noastre în primul trimestru din 2016 au fost afectate de o scădere a prețurilor medii la hidrocarburi, precum și de fluctuațiile cursului de schimb ale rublei în raport cu dolarul și euro", a informat compania.

În luna ianuarie a acestui an, prețul petrolului a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani. Producătorii ruși de petrol au fost protejați parțial în urma scăderii prețului țițeiului de deprecierea rublei, care a redus costurile și taxele. Însă, în timp ce rivalii Bashneft PJSC și Gazprom Neft și-au majorat producția de petrol și gaze, în primele trei luni ale acestui an producția zilnică de hidrocarburi a Lukoil a scăzut cu 0,6% până la 2,35 milioane barili echivalent petrol.

Compania a crescut producția la zăcământul West Qurna-2 din Irak, dar a scăzut cu 8,4% la principalele sale zăcăminte din Siberia Occidentală.

Percheziții la birourile Eco Petroleum și Shell din Bulgaria, după inspecții similare la sediile Rompetrol și Lukoil CITEȘTE ȘI Percheziții la birourile Eco Petroleum și Shell din Bulgaria, după inspecții similare la sediile Rompetrol și Lukoil

Lukoil România este unul dintre liderii pieței petroliere românești, având o cotă de aproximativ 20% din piața totală de produse petroliere din România.

În prezent, compania Lukoil România deține rafinăria Petrotel și comercializează carburanți printr-o rețea de 300 de stații de distribuție.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
profit
petrol