Lukoil a trecut pe profit în trimestrul 4 datorită redresări prețurilor petrolului

Lukoil a trecut pe profit în trimestrul 4 datorită redresări prețurilor petrolului
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2017

Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, a revenit pe profit în trimestrul al patrulea, datorită redresării cotațiilor petrolului, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul a obținut un profit net de 46,6 miliarde de ruble (786 milioane dolari), comparativ cu o pierdere de 65 de miliarde de ruble în urmă cu un an. Rezultatul a depășit estimările analiștilor, de 45 de miliarde de ruble, scrie News.ro.

Veniturile au rămas constante, la 1.400 de miliarde de ruble.

Prețurile petrolului și-au revenit de la minimele de sub 30 de dolari pe baril atinse în ianuarie 2016, după ce oferta excedentară a scos din piață producătorii cu costuri mari.

Unii consumatori comandă produse, le folosesc, apoi le returnează în termenul legal. Retailer: Trebuie să existe o delimitare mai clară între abuz și drepturile consumatorilor CITEȘTE ȘI Unii consumatori comandă produse, le folosesc, apoi le returnează în termenul legal. Retailer: Trebuie să existe o delimitare mai clară între abuz și drepturile consumatorilor

În Rusia, producătorii de petrol au beneficiat de slăbiciunea rublei, care a redus costurile, și de un sistem fiscal progresiv care a atenuat impactul prețurilor scăzute.

Producția de petrol a grupului a scăzut cu 8,4%, la 1,875 milioane de barili pe zi în 2016, din cauza declinului din Irak și Siberia.

Declinul a fost parțial compensat de creșterea producției la exploatarea Filanovsky de la Marea Caspică.

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
pret petrol