Marea Britanie alocă 160 milioane de lire pentru infrastructura eoliană maritimă

Marea Britanie alocă 160 milioane de lire pentru infrastructura eoliană maritimă
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2021

Guvernul Marii Britanii a anunțat un fond de 160 milioane lire sterline (190 milioane euro) pentru subvenționarea construirii de parcuri "offshore" și alte infrastructuri relaționate cu producția de energie eoliană maritimă, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul face parte din planul de creștere a producției de energie curată pe parcursul următorului deceniu, pe care Executivul britanic îl va susține la reuniunea pentru climă COP26, de la Glasgow (Scoția), scrie Agerpres.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Fondurile publice "vor impulsiona investițiile private" în sector și vor permite dezvoltarea infrastructurilor capabile "să producă la scară largă turbine plutitoare" și instalarea acestora pe mare.

Această activitate va crea mii de noi locuri de muncă în Marea Britanie în următorii ani, a semnalat, într-un comunicat, premierul britanic, Boris Johnson.

Coastele scoțiene, în fața orașului Aberdeen, în Marea Nordului, precum și cele galeze, unde se "combină apele adânci cu vânturile puternice", sunt două dintre locațiile unde Guvernul britanic intenționează să impulsioneze industria de energie eoliană.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Compania spaniolă Iberdrola a anunțat că intenționează să investească prin intermediul filialei sale britanice Scottish Power 6 miliarde de lire în plus (7,090 miliarde euro) în construcția parcului eolian maritim East Anglia Hub.

Proiectul parcului eolian din estul Angliei, din care a fost construită deja prima fază, va oferi energie verde pentru 2,7 milioane de locuințe din Marea Britanie și va crea 7.000 de locuri de muncă, a subliniat Guvernul britanic

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
eoliene