Marea Britanie se îndreaptă spre prima zi fără electricitate produsă din cărbune

Marea Britanie se îndreaptă spre prima zi fără electricitate produsă din cărbune
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2017

Marea Britanie se îndreaptă spre prima zi fără electricitate produsă din cărbune, după Revoluția Industrială de acum peste 100 de ani, potrivit operatorului National Grid, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Marea Britanie nu a mai avut niciodată o perioadă neîntreruptă de 24 de ore fără cărbune. Astăzi pare să fie prima oară”, potrivit unei postări pe contul de Twitter al National Grid.

Statul britanic a adoptat de timpuriu energia regenerabilă și are mai multe turbine eoliene offshore decât oricare altă țară, precum și parcuri de energie solară cu o capacitate echivalentă cu cea a șapte reactoare nucleare, scrie News.ro.

Guvernul de la Londra vrea să închidă toate centralele energetice pe bază de cărbune, până în 2025.

Statele vecine au planuri similare, iar companiile energetice din Europa închid sau modifică centralele pe cărbune într-un ritm record.

Utilizarea celui mai poluant carburnat fosil scade mai rapid decât au anticipat mulți analiști.

RCS&RDS pierde în primă instanță procesul contra monopolizării distribuției de energie. Decizia finală aparține Curții Constituționale CITEȘTE ȘI RCS&RDS pierde în primă instanță procesul contra monopolizării distribuției de energie. Decizia finală aparține Curții Constituționale

”Acum un deceniu, o zi fără cărbune ar fi fost de neimaginat, iar în 10 ani sistemul energetic s-a transformat radical”, a declarat Hannah Martin, director pentru energie la Greenpeace U.K..

Principalul motiv al acestei transformări este reprezentat de măsurile pentru combaterea schimbărilor climatice.

Statele din Uniunea Europeană trebuie să îndelinească obiectivul de a genera 20% din energie din surse regenerabile până la sfârșitul deceniului.

Acordul de la Paris pentru climă, convenit în decembrie 2015, a reunit aproape 200 de țări care s-au angajat că reducă poluarea produse de carburanții fosili.

Statele europene au realizat cele mai mari progrese în ecologizarea sistemelor energetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
carbune
electricitate