Marii producători de petrol au capacitatea să crească livrările și probabil o vor face, după vizita președintelui Biden în Orientul Mijlociu

Marii producători de petrol au capacitatea să crească livrările și probabil o vor face, după vizita președintelui Biden în Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2022

Principalii producători de țiței au capacitate neutilizată și probabil că vor crește livrările în urma vizitei președintelui Joe Biden în Orientul Mijlociu, a declarat un reprezentant senior al SUA pentru energie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vorbind la emisiunea ”Face the Nation” de la CBS, Amos Hochstein, consilier principal al Departamentului de Stat al SUA pentru securitatea energetică, a declarat: ”Pe baza a ceea ce am auzit în călătorie, sunt destul de încrezător că vom mai vedea câțiva pași în această călătorie, săptămânile următoare.”

Windows 12 ar putea fi lansat mai devreme decât se aștepta CITEȘTE ȘI Windows 12 ar putea fi lansat mai devreme decât se aștepta

Hochstein nu a spus care țară sau țări vor crește producția sau cu cât, scrie News.ro.

”Nu este vorba doar despre Arabia Saudită... Ne-am întâlnit cu CCG și cu Arabia Saudită. Nu mă voi referi acum la câtă capacitate neutilizată este în Arabia Saudită și în Emiratele Arabe Unite și Kuweit etc. Dar există o capacitate suplimentară de rezervă. Există loc pentru creșterea producției", a spus el.

GCC înseamnă Consiliul de Cooperare din Golf și include Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Biden a vizitat Arabia Saudită vineri, ca parte a primei sale călătorii în Orientul Mijlociu în calitate de președinte al SUA, sperând să încheie un acord privind producția de petrol, pentru a ajuta la scăderea prețurilor benzinei.

O creștere a prețurilor benzinei din SUA la maxime ale ultimilor peste 40 de ani alimentează inflația și îi afectează ratingurile din sondajele de opinie. Dar Biden nu a obținut o asigurare clară cu privire la creșterea producției de petrol.

Ministrul de Externe al Arabiei Saudite a declarat că un summit SUA-Arab de sâmbătă nu a discutat despre petrol. El a spus că OPEC+ va continua să evalueze condițiile pieței și să facă ceea ce este necesar.

OPEC+, care include și Rusia, se va reuni din nou pe 3 august.

Prețurile petrolului au explodat în martie la cele mai înalte niveluri din 2008, depășind 139 de dolari barilul, după ce Statele Unite și Europa au impus sancțiuni Rusiei pentru invadarea Ucrainei, pe care Moscova o numește ”operațiune militară specială”. Prețurile au scăzut de atunci.

Hochstein a mai spus că se așteaptă ca prețurile benzinei din SUA să scadă în continuare, la 4 dolari pe galon, după ce au depășit 5 dolari pe galon la începutul acestui an, pentru prima dată în istorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
petrol