Miniștrii din OPEC+ au anulat negocierile privind producția de petrol, în urma nemulțumirilor Emiratelor Arabe Unite

Miniștrii din OPEC+ au anulat negocierile privind producția de petrol, în urma nemulțumirilor Emiratelor Arabe Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2021

Miniștrii din OPEC+ au anulat negocierile privind producția de petrol, în urma nemulțumirilor Emiratelor Arabe Unite, care nu au acceptat prelungirea cu opt luni a reducerii livrărilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, a cerut ”rațiunne și compromis” pentru realizarea unui acord, după eșecul unor două zile de discuții, săptămâna trecută”.Patru surse au declarat că nu au avut loc progrese și că discuțiile au fost anulate, fără să fie stabilită o nouă dată pentru negocieri, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Incapacitatea de a ajunge la un acord înseamnă că majorarea așteptată a producției de petrol începând din luna august nu va avea loc, au spus sursele, ceea ce a dus la creșterea cotației țițeiului Brent cu circa 1%, la un preț de închidere de 77 de dolari pe baril.

Prețurile petrolului se află la cel mai ridicat nivel de după 2018 și au provocat deja îngrijorări că inflația ar putea deturna redresarea economiei globale după pandemia de Covid-19.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Anul trecut, OPEC+ a convenit o reducere record a producției de petrol, cu aproape 10 milioane de barili pe zi, reprezentând circa 10% din producția mondială, în contextul impactului pandemiei. Între timp, limitele au fost relaxate, fiind în prezent de 5,8 milioane de barili de petrol pe zi.

Emiratele Arabe au acceptat vineri o propunere a Arabiei Saudite și a altor membri ai OPEC+ de creștere a producției de petrol în etape, cu circa 2 milioane de barili pe zi, în perioada august-decembrie, dar au respins extinderea reducerilor rămase până la sfârșitul lui 2022, în loc de luna aprilie, care este termenul actual.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Emiratele Arabe sunt nemulțumite de baza față de care sunt calculate reducerile producției sale și vrea să fie majorate. Abu Dhabi-ul s inveastit miliarde de dolari în creșterea capacității sale de producție și afirmă că baza producției sale a fost stabililă la un nivel prea scăzut atunci când OPEC+ a convenit acordul inițial.

Deciziile OPEC+, din care fac parte statele membre ale OPEC, Rusia și alți producători mari de petrol, trebuie să fie unanime.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec