Ministrul german de Finanțe este în favoarea unor noi foraje pentru petrol și gaze în Marea Nordului

Ministrul german de Finanțe este în favoarea unor noi foraje pentru petrol și gaze în Marea Nordului
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2022

Germania ar trebui să-și regândească interdicția de a permite noi foraje pentru petrol și gaze în Marea Nordului, în timp ce încearcă să-și reducă dependența de energia rusă din cauza invaziei Ucrainei, a declarat ministrul de Finanțe Christian Lindner, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul acordului de coaliție dintre social-democrații cancelarului Olaf Scholz, Verzii și Liber Democrații (FDP) ai lui Lindner, Germania nu va acorda noi autorizații pentru forarea de petrol și gaze în Marea Nordului dincolo de cadrul existent, scrie News.ro.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

”Trebuie să punem la îndoială decizia din acordul de coaliție. Ca urmare a evoluției prețurilor de pe piața globală, acest lucru pare mai economic”, a declarat Lindner pentru ziarul Tagesspiegel.

Germania, care depinde de Rusia pentru două treimi din importurile sale de gaze naturale, încearcă urgent să crească sursele alternative de energie, inclusiv construirea primului său terminal de gaze naturale lichefiate (GNL).

Cu toate acestea, Lindner a spus că cel puțin pentru o perioadă de tranziție, cea mai mare economie a Europei va avea în continuare nevoie de petrol și gaze.

”În contextul geopolitic schimbat, cred că este recomandabil să examinăm întreaga strategie energetică a țării noastre fără nicio interdicție de gândire”, a spus el.

În ciuda creșterii puternice a prețurilor carburanților la benzinării, Lindner a respins o reducere temporară a taxei pe vânzări de la 19% la 7% pentru benzină și motorină, așa cum au sugerat unii politicieni.

"Dacă conservatorii cer o frână pentru prețul combustibilului, trebuie să spună ce vor să taie din buget. Sau să recunoască că sunt pregătiți să își asume noi datorii pentru asta", a spus el, adăugând că este, de asemenea, împotriva introducerii unei limite de viteză pe autostrăzile germane.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
petrol
marea nordului
gaze