New York acuză ExxonMobil, BP și Shell de „înșelăciune” cu privire la energia curată

New York acuză ExxonMobil, BP și Shell de „înșelăciune” cu privire la energia curată
scris 23 apr 2021

Orașul New York a intentat un proces împotriva companiilor petroliere ExxonMobil, Royal Dutch Shell și BP, acuzându-le de „inducerea în eroare” a consumatorilor prin „exagerarea investițiilor lor în energie curată”, potrivit AFP.

Plângerea de 97 de pagini îi acuză, de asemenea, că „amplifică beneficiile pentru climă” ale produselor legate de gaze naturale, biocombustibili sau hidrogen, scrie Hotnews.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Ea acuză, de asemenea, companiile, precum și puternica federație profesională din sectorul API, de „denaturarea” impacturilor climatice ale combustibililor fosili.

Lupta împotriva schimbărilor climatice înseamnă și „atacarea unora dintre cele mai mari companii poluante pentru publicitate falsă și spălare verde”, a justificat acțiunea primarul orașului, Bill de Blasio, într-un comunicat.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Plângerea a fost depusă în ziua de deschidere a summitului virtual privind clima, găzduit de președintele american Joe Biden.

„Când companiile petroliere își prezintă produsele cu cuvinte precum „mai verde” sau „mai curat”, în timp ce nu dezvăluie efectele reale ale acestor produse, aceasta subminează capacitatea consumatorilor de a lua decizii în cunoștință de cauză”, a spus Lorelei Salas, de la departamentul de protecție a lucrătorilor.

Nu este pentru prima dată când New York se confruntă cu giganții industriei petroliere.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Primăria a depus o plângere în ianuarie 2018 împotriva BP, Chevron, ConocoPhillips, ExxonMobil și Shell pentru responsabilitățile lor în domeniul schimbărilor climatice, plângere respinsă la apel la începutul lunii aprilie.

New York City a pierdut, de asemenea, un proces împotriva ExxonMobil la sfârșitul anului 2019, pe care l-a acuzat că a indus în eroare investitorii, susținând în mod greșit că va integra pe deplin riscurile legilor privind înăsprirea emisiilor de gaze cu efect de seră pe termen lung.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york
shell
bp