Nou președinte al Directoratului Transelectrica

Nou președinte al Directoratului Transelectrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2022

Gabriel Andronache a fost ales președinte al Directoratului Transelectrica pentru o perioadă de patru luni, începând din 25 decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica-SA, Consiliul de Supraveghere alege pe domnul Gabriel Andronache ca Președinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer - "CEO" al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" S.A. Mandatul membrilor Directoratului are o durată de 4 luni începând cu data de 25 decembrie 2022 cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru încă două luni, dar durata mandatului nu va depăși data finalizării procedurii de selecție a membrilor Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica-SA în conditiile OUG nr. 109/2011, dacă procedura se va finaliza în interiorul acestui interval", arată compania.

„Der Standard”: De ce OMV joacă un rol special în România CITEȘTE ȘI „Der Standard”: De ce OMV joacă un rol special în România

În ședința Consiliului de Supraveghere au fost desemnați în calitatea de membri provizorii ai Directoratului, tot pentru o perioadă de 4 luni, Gabriel Andronache, Ștefăniță Munteanu, Cătălin Constantin Nadolu, Florin Cristian Tătaru și Bogdan Toncescu, în condițiile în care mandatele acestora expirau în 24 decembrie.

Transelectrica gestionează și operează o rețea de peste 9.000 de kilometri de linii electrice aeriene de înaltă tensiune (400 kV, 220 kV și 110 kV) și 81 de stații electrice de transformare pe teritoriul întregii țări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriel andronache
transelectrica