Nou zăcământ de gaze naturale descoperit în sudul Iranului, al treilea producător mondial de gaze naturale după SUA și Rusia

Nou zăcământ de gaze naturale descoperit în sudul Iranului, al treilea producător mondial de gaze naturale după SUA și Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2019

Un nou zăcământ de gaze naturale, cu o capacitate estimată de aproximativ 538 de miliarde de metri cubi, a fost descoperit în sudul Iranului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această cantitate reprezintă aproximativ 1,6% din rezervele actuale dovedite de gaze naturale ale Iranului, scrie News.ro.

ANALIZĂ PNL ia în calcul recomasarea ministerelor Energiei și Economiei. Ideea poartă risc de infringement și de companii de stat vitale pasate din nou de la o instituție la alta CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PNL ia în calcul recomasarea ministerelor Energiei și Economiei. Ideea poartă risc de infringement și de companii de stat vitale pasate din nou de la o instituție la alta

Zăcământul se află în provincia Fars, la aproximativ 60 de kilometri nord de Assalouyeh, un important centru petrochimic la Golful Persic.

Iranul era în 2018 al treilea producător mondial de gaze naturale, după Statele Unite și Rusia, potrivit ultimei ediții a ”Bilanțului statistic al energiei mondiale”, publicat anual de către grupul britanic British Petroleum (BP).

Iranul deține a doua cea mai mare rezervă de gaze naturale dovedită din lume, estimată la 33.900 miliarde de metri cubi, potrivit Organizației țărilor exportatoare de petrol (OPEP).

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
iran