Nou zăcământ de gaze naturale descoperit în sudul Iranului, al treilea producător mondial de gaze naturale după SUA și Rusia

Nou zăcământ de gaze naturale descoperit în sudul Iranului, al treilea producător mondial de gaze naturale după SUA și Rusia
scris 14 oct 2019

Un nou zăcământ de gaze naturale, cu o capacitate estimată de aproximativ 538 de miliarde de metri cubi, a fost descoperit în sudul Iranului, relatează AFP.

Această cantitate reprezintă aproximativ 1,6% din rezervele actuale dovedite de gaze naturale ale Iranului, scrie News.ro.

ANALIZĂ PNL ia în calcul recomasarea ministerelor Energiei și Economiei. Ideea poartă risc de infringement și de companii de stat vitale pasate din nou de la o instituție la alta CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PNL ia în calcul recomasarea ministerelor Energiei și Economiei. Ideea poartă risc de infringement și de companii de stat vitale pasate din nou de la o instituție la alta

Zăcământul se află în provincia Fars, la aproximativ 60 de kilometri nord de Assalouyeh, un important centru petrochimic la Golful Persic.

Iranul era în 2018 al treilea producător mondial de gaze naturale, după Statele Unite și Rusia, potrivit ultimei ediții a ”Bilanțului statistic al energiei mondiale”, publicat anual de către grupul britanic British Petroleum (BP).

Iranul deține a doua cea mai mare rezervă de gaze naturale dovedită din lume, estimată la 33.900 miliarde de metri cubi, potrivit Organizației țărilor exportatoare de petrol (OPEP).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
gaze naturale
iran