Nuclearelectrica nu a repornit azi reactorul 2 Cernavodă, cum era planificat. Amânare la o dată neprecizată

Nuclearelectrica nu a repornit azi reactorul 2 Cernavodă, cum era planificat. Amânare la o dată neprecizată
Oana Osman
Oana Osman
scris 13 iun 2021

Nuclearelectrica amână la o dată nespecificată repornirea Reactorului 2 de la Cernavodă, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, pentru a remedia câteva probleme punctuale, a anunțat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare și Nuclearelectrica, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

Societatea, al doilea mare producător de energe electrică, după Hidroelectrica, a precizat că durata programului de oprire planificata a Unitatii 2 CNE Cernavoda, programata pentru resincronizare la Sistemului Energetic National in data de 13 iunie 2021, a fost extinsă in scopul remedierii unor probleme punctuale la sistemul electric, in partea clasica a centralei.

Problemele punctuale au fost identificate cu ocazia testelor pentru resincronizarea la Sistemul Energetic National, dupa perioada de oprire planificata inceputa in data de 9 mai 2021 si se afla in prezent in analiza si remediere.

Peste 8.000 de angajați vor fi concediați de la Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara. Plățile compensatorii pe patru ani vor costa statul 915 milioane lei CITEȘTE ȘI Peste 8.000 de angajați vor fi concediați de la Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara. Plățile compensatorii pe patru ani vor costa statul 915 milioane lei

SN Nuclearelectrica SA va reveni cu informatii privind resincronizarea la SEN a Unitatii 2 CNE Cernavoda, dupa finalizarea lucrarilor de remediere.

Compania precizează  ca lucrarile nu impacteaza securitatea nucleara, personalul sau populatia, acestea realizandu-se cu respectarea procedurilor specifice centralei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
cernavoda
reactorul 2
oprire plaificata