Nuclearelectrica și-a planificat investiții de 1,7 miliarde lei până în 2019. Prelungirea duratei de viață a reactorului

Nuclearelectrica și-a planificat investiții de 1,7 miliarde lei până în 2019. Prelungirea duratei de viață a reactorului
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2017

Nuclearelectrica, compania care administrează centrala nucleară din Cernavodă, și-a planificat investiții cumulate de 1,7 miliarde lei în perioada 2017-2019, arată un raport transmis Bursei de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, compania a planificat investiții de 440,7 milioane lei în acest an și de 554,3 milioane lei anul viitor. Pentru 2019, Nuclearelectrica estimează investiții de 701,4 milioane lei, scrie News.ro.

"Cele mai importante proiecte de investiții din perspectiva efortului investițional pe acest orizont de timp sunt: instalația de detritiere, având o valoare estimată totală de circa 170 milioane euro, în cazul căreia trebuie luată în perioada următoare o decizie finală privind investiția; proiectul de retehnologizare a Unității 1 cu o valoare estimată de 1,2-1,5 miliarde euro", arată raportul Nuclearelectrica.

Alte investiții vor fi făcute în construcția depozitului intermediar de combustibil ars, dar și în contribuția inițială la capitalul social al companiei de proiect de tip joint-venture pentru proiectul Unităților 3 și 4.

"Pe termen scurt și mediu, SNN trebuie să finanțeze proiecte importante de investiții, dincolo de investițiile de menținere a capacității de operare existente și de suportare a serviciului datoriei la creditele contractate pentru finalizarea Unității 2", se menționează în document.

Proiectele de conducte noi ale Transgaz îi fac fericiți pe arheologi. Compania le pregătește un acord-cadru de peste 72 milioane lei CITEȘTE ȘI Proiectele de conducte noi ale Transgaz îi fac fericiți pe arheologi. Compania le pregătește un acord-cadru de peste 72 milioane lei

La 31 decembrie 2016, Nuclearelectrica avea "alte rezerve reprezentând surse proprii de finanțare" în sumă de 128,9 milioane lei, respectiv partea din profit repartizată în anii anteriori la "alte rezerve reprezentând surse proprii de finanțare".

De asemenea, la sfârșitul anului trecut, compania avea 3,66 miliarde lei în conturile de rezultat reportat cumulat, adică din profiturile din anii anteriori nealocate pentru dividende și păstrate în rezerve.

Nuclearelectrica mai avea, la finalul anului trecut, disponibilități bănești de 263,7 milioane lei, sub formă de numerar și echivalente de numerar.

La această sumă se adaugă depozite bancare cu maturitatea peste trei luni în sumă de 1,24 miliarde lei. Astfel, soldul disponibilităților bănești, la care se adaugă investițiile pe termen scurt sub forma depozitelor bancare la 31 decembrie 2016 este de 1,5 miliarde lei.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 112,4 milioane lei, în condițiile în care producția de electricitate a scăzut ușor față de 2015, la 10.388 GWh.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Nuclearelectrica este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 2,1 miliarde lei (473 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica