O companie care vinde panouri solare cu grafen și în România a electrificat o megafabrică în California alături de gigantul Tesla al lui Elon Musk

O companie care vinde panouri solare cu grafen și în România a electrificat o megafabrică în California alături de gigantul Tesla al lui Elon Musk

Sursă foto: FreeVolt

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2023

Compania FreeVolt, care a creat și vinde panourile solare cu grafen PVGraf, fondată în 2005 în Polonia, cu activități extinse în Statele Unite și cu vânzări și în România, a electrificat 100% off-grid (în afara rețelei electrice publice) o megafabrică din California, alături de gigantul Tesla al lui Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este vorba de megafabrica de case modulare eficiente energetic deschisă recent de producătorul de profil S2A Modular în Patterson, California.

CONFIRMARE LPP deschide în România primul său centru extern de distribuție. După retragerea din Rusia, regiuni din vestul și sudul Europei au devenit vectorii de dezvoltare ai companiei CITEȘTE ȘI CONFIRMARE LPP deschide în România primul său centru extern de distribuție. După retragerea din Rusia, regiuni din vestul și sudul Europei au devenit vectorii de dezvoltare ai companiei

Fabrica, care se întinde pe mai bine de 3 hectare, este alimentată cu energie electrică exclusiv cu panouri fotovoltaice PVGraf de la FreeVolt, sprijinite de un sistem de stocare Megapack de la Tesla, fără nici un fel de conexiune la rețeaua locală de distribuție de energie, se arată într-un comunicat al reprezentantului din România al FreeVolt.

″Este pentru prima oară când un Megapack este programat să funcționeze off-grid. A durat ceva până să îi convingem pe Tesla să ne lase să o facem în felul ăsta. Inițial au spus că <sunteți cu câțiva ani în fața noastră>, dar, pănă la urmă, ne-au lăsat să o facem. Unul dintre inginerii-șefi de la Tesla cu care lucrăm ne-a spus că, atunci când îi dăm drumul, va dura până la patru zile pentru ca solarul să încarce complet bateriile. Noi am făcut-o în 7 ore și jumătate! Totul se datorează eficienței panourilor FreeVolt cu tehnologie PVGraf, pe bază de grafen. Sunt singura companie din lume care folosește grafenul și au peste 20 de patente globale pentru această tehnologie", a declarat John Rowland, președinte și co-fondator al S2A Modular, pentru publicația Teslarati. 

FOTO Un \ CITEȘTE ȘI FOTO Un "oraș roman complet" descoperit în Egipt

Potrivit FreeVolt, panourile fotovoltaice cu grafen produc cu peste 30% mai multă energie pe metru pătrat de panou instalat decât tehnologiile solare clasice.

Reprezentantul FreeVolt în România intenționează să replice modelul companiei-mamă globale pe piața locală, atât pentru beneficiarii care își doresc sisteme off-grid pentru satisfacerea consumulului unităților de producție, cât și pentru proiectele de parcuri fotovoltaice care necesită stocare.

VIDEO Armata își modernizează avioanele Spartan CITEȘTE ȘI VIDEO Armata își modernizează avioanele Spartan

"Ne dorim să oferim pieței din România cea mai eficientă tehnologie fotovoltaică de pe piață, care să vină în sprijinul beneficiarilor de proiecte fotovoltaice de anvergură, cu scopul de a scoate mai multă energie produsă din suprafața pe care o au la dispoziție", a declarat directorul de marketing al Freevolt România, Tudor Grigore.

FreeVolt a fost înființată în 2005 în Polonia, ca o companie de inginerie și construcții pentru instalații fotovoltaice. Activitatea de cercetare-dezvoltare a companiei a dus la crearea mărcii patentate de panouri solare cu grafen PVGraf, precum și a altor produse din domeniul eficienței energetice. FreeVolt România este activă din 2021, ca importator direct și partener oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
freevolt
panouri solare cu grafen
tesla baterii
elon musk
energie fotovoltaica
parcuri fotovoltaice