OMV își continuă ofensiva din Asia: a anunțat începerea producției de gaze într-un perimetru din Pakistan

OMV își continuă ofensiva din Asia: a anunțat începerea producției de gaze într-un perimetru din Pakistan
scris 6 nov 2017

OMV, principalul acționar al celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a început, în ultima săptămână a lunii trecute, producția de gaze în perimetrul Sofia-2 din Pakistan.

Câmpul din Pakistan va adăuga o producție suplimentară la cea totală a blocului Mehar de 2.700 de barili echivalent petrol (bep)/zi gaze naturale și de 1.400 barili echivalent petrol (bep)/zi de condensat. Volumul total de 4.100 de bep/zi este echivalent cu aproximativ 4,45% din producția de gaze a OMV Petrom din România, care, în trimestrul al treilea, a fost de 92 mii bep/zi.

Sofia-2 face parte din cadrul blocului Mehar, operat de OMV Maurice Energy Limited, perimetrul fiind exploatat în parteneriat cu Ocean Pakistan Limited, Holdings Private Limited și Zaver Petroleum Corporation (Pvt) Limited. Descoperirea gazului din Sofia-2 a fost anunțată în august 2013, producția începând pe 27 octombrie. Gazul va fi procesat în instalațiile de gaz metan operate de OMV în Shahdadkot, provincia Sindh, Pakistan.

OMV își extinde activitatea în Iran: a semnat un nou memorandum cu o companie energetică locală CITEȘTE ȘI OMV își extinde activitatea în Iran: a semnat un nou memorandum cu o companie energetică locală

OMV se află în plin proces de extindere a activității de upstream în Asia. În prezent, are semnate mai multe acorduri cu compania națională petrolieră a Iranului.

OMV cumpără o pătrime dintr-un zăcământ rusesc de gaz, care produce cât întregul Petrom în România CITEȘTE ȘI OMV cumpără o pătrime dintr-un zăcământ rusesc de gaz, care produce cât întregul Petrom în România

În plus, la începutul anului, OMV a semnat un acord cu Uniper SE în vederea achiziționării unei participațiuni de 24,99% dintr-un proiect de exploatare din vestul Siberiei, contra unei sume de 1,85 miliarde de dolari (1,749 miliarde euro). În urma acestei tranzacții, OMV anticipează că își va majora producția de gaz cu un volum aproximativ egal cu cel pe care-l obține din România, 100.000 de barili echivalent petrol pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
gaze
pakistan
iran
rusia