OMV Petrom vrea să crească valoarea dividendelor plătite acționarilor

OMV Petrom vrea să crească valoarea dividendelor plătite acționarilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2018

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, a anunțat o nouă politică referitoare la dividende, ”pentru a le oferi acționarilor siguranța unui dividend stabil, predictibil și atractiv în anii următori”, arată societatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"OMV Petrom se angajează să asigure acționarilor o rentabilitate competitivă pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv prin plata unui dividend crescător. Ne propunem să creștem în fiecare an valoarea dividendului sau cel puțin să menținem nivelul din anul anterior, în concordanță cu performanța financiară și necesarul de investiții, având în vedere soliditatea financiară pe termen lung a societății", arată un raport al companiei, citat de news.ro.

Producătorul de țiței și gaze vrea să acorde un dividend brut de 0,02 lei/acțiune din profitul obținut anul trecut, propunerea fiind aprobată de către Consiliul de Supraveghere pe 19 martie și urmând a fi supusă aprobării Adunării Generale Ordinare a Acționarilor convocată pe 26 aprilie.

DOCUMENT Crește riscul ca mai multe companii europene, printre care și OMV, să fie sancționate de SUA CITEȘTE ȘI DOCUMENT Crește riscul ca mai multe companii europene, printre care și OMV, să fie sancționate de SUA

Compania are o capitalizare de 18,46 miliarde lei.

OMV Petrom a raportat anul trecut un profit net în creștere cu 140%, de 2,48 miliarde lei, de la 1,03 miliarde lei în anul 2016, în timp ce vânzările au urcat cu 17%, la 19,4 miliarde lei, de la 16,6 miliarde lei.

Numărul de angajați al Grupului OMV Petrom a scăzut la sfârșitul anului trecut cu 7%, la 13.790 salariați.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,9985%, iar 18,35% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrom
dividende