OMV va investi 1 miliard de euro în proiectul Nord Stream 2

OMV va investi 1 miliard de euro în proiectul Nord Stream 2
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iun 2016

OMV estimează că va investi 1 miliard de euro pentru finanțarea proiectului Nord Stream 2, la care deține o participație de 10%, potrivit șefului grupului austriac, Rainer Seele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Deținem o participație de 10%, la fel ca și ceilalți parteneri europeni. Estimăm cheltuieli totale pentru finanțarea proiectului în valoare de 10 miliarde de euro, caz în care contribuția OMV se va ridica la 1 miliard de euro“, a spus joi Seele pentru agenția rusă de știri PRIME.

Șeful OMV a adăugat că fondurile destinate extinderii gazoductului Nord Stream nu vor proveni în totalitate din surse proprii.

România și alte 7 state UE au trimis o nouă scrisoare la Bruxelles pe tema gazoductului Nord Stream 2 CITEȘTE ȘI România și alte 7 state UE au trimis o nouă scrisoare la Bruxelles pe tema gazoductului Nord Stream 2

În septembrie anul trecut, gigantul rus Gazprom a semnat un acord cu austriecii de la OMV, compania franceză ENGIE, companiile germane BASF și E.ON și grupul anglo-olandez Shell, pentru extinderea gazoductului Nord Stream, care traversează Marea Baltică din Rusia până în Germania, prin construirea a două noi conducte care vor dubla capacitatea actuală de transport la 110 miliarde de metri cubi de gaz, echivalentul a circa 30% din cererea de gaze din Uniunea Europeană.

Proiectul, care fusese abandonat în contextul sancțiunilor economice impuse Rusiei de statele din Vest, a generat polemici aprinse între susținătorii acestuia și statele din Europa Centrală și de Est, printre care și România, care au acuzat companiile occidentale că își trădează vecinii.

Rusia încearcă de mai mulți ani să reducă tranzitul de gaze naturale prin conductele din Ucraina. În prezent, aproape o treime din gazele rusești care alimentează statele din Europa trec prin Ucraina, în scădere de la aproximativ două treimi din cantitatea exportată până în 2011, când gazoductul Nord Stream a devenit operațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
nord stream 2
finantare
investitie
gazoduct
rusia