Petrolul continuă să se scumpească puternic și trece de 85 dolari/baril pentru prima dată din 2018

Petrolul continuă să se scumpească puternic și trece de 85 dolari/baril pentru prima dată din 2018
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 oct 2021

Cotațiile petrolului cresc din nou vineri, evoluția având la bază cererea robustă, susținută de revenirea puternică a consumului de carburanți, care avansează mult mai rapid decât oferta. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

În acest context, referința globală Brent a depășit pragul de 85 dolari/baril pentru prima dată din octombrie 2018.

ULTIMA ORĂ ANRE trece la amenzi pentru a-i obliga pe furnizorii de gaze să onoreze ofertele cu preț fix. Amenzi mari pentru cei care au notificat scumpiri în timpul perioadelor de derulare a contractelor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANRE trece la amenzi pentru a-i obliga pe furnizorii de gaze să onoreze ofertele cu preț fix. Amenzi mari pentru cei care au notificat scumpiri în timpul perioadelor de derulare a contractelor

Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință în SUA, este de asemenea în creștere și se tranzacționează la peste 82 dolari/baril.

La nivel săptămânal, cotațiile se îndreaptă spre un avans de peste 3%.

Prețurile petrolului au crescut puternic în ultima perioadă, scumpiri galopante având și prețurile la gaze naturale sau cărbune.

În cel mai recent raport lunar al său, Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a majorat estimările privind cererea de petrol, atât pentru anul acesta, cât și pentru anul viitor, și anticipează că, în 2022, cererea va depăși nivelul anterior pandemiei de Covid-19.

Scumpirea gazului natural forțează producătorii de energie electrică și manufacturierii să utilizeze mai mult petrol. În acest context, AIE a majorat prognozele privind cererea de petrol pentru 2021 și 2022 cu 170.000 barili/zi, respectiv 210.000 barili/zi, comparativ cu estimările de luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
petrolul
preturi petrol
brent
wti
pret petrol
titei
cotatii petrol
cotatie brent
brent 85