Planurile pentru prospectarea petrolului în zona arctică protejată din SUA, blocate în lipsa protecției pentru urșii polari

Planurile pentru prospectarea petrolului în zona arctică protejată din SUA, blocate în lipsa protecției pentru urșii polari
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2021

Planurile pentru efectuarea de studii seismice în vedere prospectării petrolului în regiune protejată Arctic National Wildlife Refuge din Statele Unite sunt blocate din cauza lipsei de protecție pentru urșii polari, a anunțat Departamentul de Interne, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kaktovik Inupiat Corp (KIC), compania care a solicitat permisiunea de a efectua cercetarea, nu a reușit să efectueze activitățile necesare pentru a identifica locurile de adăpost ale urșilor din regiunea unde urmau să aibă loc activitățile, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Interne, Melissa Schwartz.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii

Renunțarea probabilă la planul de studii seismice este cea mai recentă piedică în calea ambiției din ultimele decenii de a transforma refugiul arctic într-o frontieră producătoare de petrol, scrie News.ro.

Producția de petrol din Alaska a scăzut de la sfârșitul anilor 1980, când statul producea mai mult de 2 milioane de barili de brut pe zi. În prezent, producția sa de țiței este de aproximativ 500 de barili pe zi.

Fostul președinte Donald Trump a adoptat în 2017 o legislație fiscală care ar fi permis forajele în regiunea artică protejată, iar guvernul federal a organizat o vânzare de licențe în ultimele zile ale președinției acestuia.

Identificarea locurilor de adăpost ale urșilor era necesară pentru ca agenția federală Fish and Wildlife să acorde companiei permisiunea de a efectua operațiuni seismice în apropierea urșilor polari, a spus Schwartz.

Compania a fost informată astăzi că cererea sa nu mai poate fi activată”, a spus purtătorul de cuvânt.

Președintele Joe Biden și secretarul de interne desemnat Deb Haaland se opun exploatărilor petroliere în regiunea protejată.

viewscnt
Afla mai multe despre
ursi polari
sua
petrol