Prețul benzinei din SUA a scăzut sub 4 dolari pe galon pentru prima oară din luna martie

Prețul benzinei din SUA a scăzut sub 4 dolari pe galon pentru prima oară din luna martie
scris 12 aug 2022

Prețul mediu al benzinei din Statele Unite a scăzut sub 4 dolari pe galon, pentru prima dată din luna martie, oferind o oarecare ușurare șoferilor din cel mai mare consumator de combustibil din lume, transmite Reuters.

Prețul mediu la nivel național al benzinei fără plumb a scăzut la 3,990 dolari per galon, potrivit Asociației Americane pentru Automobilism.

ANPC: O pompă de la o benzinărie din județul Argeș contoriza în gol combustibilul livrat CITEȘTE ȘI ANPC: O pompă de la o benzinărie din județul Argeș contoriza în gol combustibilul livrat

Prețurile benzinei au atins în iunie un nivel record de 5,02 dolari pe galon, ceea ce i-a făcut pe șoferi să cumpere mai puțin combustibil în iulie decât au făcut-o în timpul pandemiei din iulie 2020, scrie News.ro.

Cea mai recentă scădere a prețurilor ar putea ajuta administrația președintelui Joe Biden și pe democrații din Congres în timpul alegerilor intermediare din noiembrie.

Casa Albă a luat mai multe măsuri pentru a reduce prețul petrolului în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Biden a declarat miercuri că inflația dă semne de moderare, chiar dacă oamenii ”încă suferă”.

La un moment dat, prețul țițeiului, principalul motor al prețurilor la benzină, a ajuns la 139 de dolari pe baril; joi, prețul țițeiului WTI a atins  98 de dolari pe baril.

Prețurile au scăzut pe măsură ce temerile pieței de restricții severe asupra ofertei au scăzut.

Casa Albă eliberează peste 180 de milioane de barili de țiței din Rezerva Strategică de Petrol din SUA. Producția de petrol din SUA a crescut cu aproximativ 500.000 de barili pe zi (bpd) în acest an, la 12,2 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
sua
pret