Prețul energiei crește cu 80% în Marea Britanie

Prețul energiei crește cu 80% în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2022

Prețul maxim al energiei pe care companiile din sector îl pot percepe gospodăriilor din Marea Britanie începând cu 1 octombrie 2022 a fost fixat la 3.549 lire (4.202 euro), ceea ce înseamnă o creștere ce 80% față de actuala limită, a anunțat autoritatea britanică de reglementare Ofgem, citată de agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Prețul maxim este în prezent de 1.971 lire (2.325 euro) pe an/gospodărie, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Președintele Asociației Energia Inteligentă: Ne-am jucat cu cuvintele compensare și plafonare, acum ne jucăm cu cuvântul reglementare. Superficialitatea asta de a discuta niște probleme extrem de grave n-are cum să ducă la nimic altceva dec CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Președintele Asociației Energia Inteligentă: Ne-am jucat cu cuvintele compensare și plafonare, acum ne jucăm cu cuvântul reglementare. Superficialitatea asta de a discuta niște probleme extrem de grave n-are cum să ducă la nimic altceva dec

Se estimează că această puternică majorare va impulsiona și mai mult inflația interanuală, care este în prezent de 10,1%, dar ar putea ajunge la 13% sau mai mult la finele anului.

Criza actuală a provocat numeroase greve în diferite sectoare, printre care cea de vineri a lucrătorilor din Poșta britanică, a docherilor sau a angajaților din căile ferate, care cer majorări salariale pentru a face față situației actuale.

Prețul energiei stabilit vineri va fi valabil până la 31 decembrie 2022, când va se va fixa un nou tarif.

Scumpirea energiei coincide cu lipsa unor măsuri concrete din partea Guvernului, care a subliniat că orice decizie va fi în mâinile noului premier care îl va înlocui pe Boris Johnson începând din 6 septembrie.

Directorul general al Ofgem, Jonathan Brearley, a cerut viitorului prim ministru -Lis Truss sau Rishi Sunak- să adopte "un răspuns urgent în fața majorării continue a prețurilor".

"Cunoaștem enormul impact pe care creșterea prețului maxim îl va avea asupra gospodăriilor din Marea Britanie și deciziile dificile pe care consumatorii vor trebui să le ia. Vorbesc în mod regulat cu clienții și știu că veștile de azi vor fi foarte îngrijorătoare pentru mulți", a declarat el pentru presă.

"Prețul energiei a atins niveluri record impulsionate de un act economic agresiv al statului rus. Au tăiat lent și deliberat furnizarea de gaze în Europa, provocând pagube gospodăriilor noastre, companiilor și economiei în general. Ofgem nu are altă variantă decât să reflecte această creștere a costurilor în prețul maxim", a adăugat Brearley.

Carlsberg va tăia sau chiar opri producția de bere în Polonia în contextul lipsei de dioxid de carbon. Temeri că problemele s-ar putea extinde și în alte țări CITEȘTE ȘI Carlsberg va tăia sau chiar opri producția de bere în Polonia în contextul lipsei de dioxid de carbon. Temeri că problemele s-ar putea extinde și în alte țări

Ministrul Economiei, Nadhim Zahawi, a afirmat vineri că scumpirea va provoca "stres și anxietate" oamenilor, dar a subliniat că Executivul lucrează pentru a găsi o modalitate de a ajuta gospodăriile și că "ajutorul este pe drum", făcând referire la măsurile pe care le-ar putea adopta politicianul care îl va înlocui pe Johnson.

Scumpirea energiei a fost determinată de creșterea prețurilor angro ale gazelor la nivel global, ca urmare a reactivării economiilor după pandemie, și, de asemenea, a războiului din Ucraina.

Johnson și-a dat demisia în iulie, ceea ce a determinat un proces pentru înlocuirea lui, care se va încheia pe 5 septembrie, când va fi cunoscut numele noului premier. Șeful Executivului își va prelua mandatul pe 6 septembrie și în ziua următoare se va prezenta în ședința Camerei Comunelor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
energie